Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ! Ε ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ!!! ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ!!!

tsipras

…………………………………………………………………………………………………………………………….
Ο Αλ. Τσίπρας στην ιταλική εκδοχή της λέσχης Μπίλντεμπεργκ;
villa1_3-620x322Η είδηση – στην περίπτωση τελικά που επιβεβαιωθεί στην πράξη -, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση με θέμα «που το πάει τελικά η ηγεσία του κόμματος», αναμένεται να αναζωπυρωθεί – μετά και την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την είδηση που δημοσιεύθηκε ως παραπολιτικό σχόλιο στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει φέτος το καθιερωμένο ραντεβού με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τούτο γιατί στις 6 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ιταλία – και μάλιστα για σοβαρό σκοπό…
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη σε διεθνές φόρουμ στην πόλη Τσερνόμπιο, στις όχθες της ειδυλλιακής λίμνης Κόμο, που διοργανώνει το ίδρυμα «The European House – Ambrosetti» από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Το φόρουμ έχει ιστορία 40 χρόνων και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ” Εστε» (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, πριν από λίγα χρόνια ανακηρύχθηκε από το «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, με το κόστος διανυκτέρευσης να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 3.500 ευρώ).
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το φόρουμ είναι η ιταλική εκδοχή της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Γεγονός είναι πάντως ότι στο συνέδριο προσκαλούνται κάθε χρόνο κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ οι συζητήσεις διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες…
Το φόρουμ, όπως μας πληροφορεί το Ινστιτούτο, έχει τίτλο «INTELLIGENCE ON THE WORLD, EUROPE, AND ITALY»και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο. «Οι αρχηγοί κρατών, κορυφαίοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπουργοί νομπελίστες, επιχειρηματίες, στελέχη και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο . θα έρθουν, όπως κάθε χρόνο από το 1975, για να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα μεγάλης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της».
« Το φόρουμ παρουσιάζει προβλέψεις  για τις οικονομικές και γεω-πολιτικές προοπτικές για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ιταλία, και αναλύει τις βασικές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους για το μέλλον των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει το Ινστιτούτο και συνεχίζει:«Το αυστηρό όριο χωρητικότητας στην αίθουσα καθιστά, δυστυχώς, αδύνατο για εμάς να φιλοξενήσουμε όλους εκείνους που ζητούν να συμμετάσχουν στο Φόρουμ και κάθε χρόνο υπάρχει μια σημαντική λίστα αναμονής από εκείνους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Για το λόγο αυτό, η πρόσκληση προς το Φόρουμ είναι αυστηρά προσωπική για τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των μεγάλων ιταλικών και διεθνών εταιρειών».
Μεταξύ αυτών που έχουν λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια: H.S.H. Albert II πρίγκιπας του Μονακό,José María Aznar, Silvio Berlusconi, Joe Biden, Richard Cheney, Carlo Azeglio Ciampi, Luca Cordero di Montezemolo, Renato Dulbecco, José Manuel Durão Barroso, Larry Ellison, Recep Tayyip Erdogan, François Fillon, Bill Gates, Valéry Giscard D’Estaing, Felipe González, Neville Isdell, Alain Juppé, Henry Kissinger, Vaclav Klaus, Christine Lagarde, Rita Levi Montalcini, Abu Mazen, John McCain, Mario Monti, Giorgio Napolitano, Shimon Peres, Romano Prodi, Jean-Pierre Raffarin, H.M. Rania Al-Adullah Queen of the Hashemite Kingdom of Jordan, Card. Joseph Ratzinger, Michel Rocard, Nouriel Roubini, Eric Schmidt, Helmut Schmidt, George Shultz, Giulio Tremonti, Jean-Claude Trichet, Umberto Veronesi καιJames Wolfensohn.
Το «The European House – Ambrosetti» ιδρύθηκε το 1965 από τον Alfredo Ambrosetti που, όλα αυτά τα χρόνια, έχει αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες στην Ιταλία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.- είναι μία ισχυρή λέσχη ανάλογη με τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ.
Να θυμίσουμε τι έγραφε η Αυγή, στις 16 Μαίου 2009, για τη λέσχη Μπίλντεμεργκ, υπό τον τίτλο:  «Μυστικά τραπέζια με μενού την κρίση»;
«Κάποιοι την αποκαλούν “σκιώδη παγκόσμια κυβέρνηση”, άλλοι την ονομάζουν “προθάλαμο μελλοντικών ηγετών”, ενώ υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμοι που κάνουν λόγο απλώς για ένα “think tank”, με κλειστά πάνελ, όπου συναντώνται οι νεοφιλελεύθερες με τις σοσιαλδημοκρατικές απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η φήμη της προηγείται της ίδιας. Ο λόγος για την λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στον Λαιμό Βουλιαγμένης, στο ξενοδοχείο “Αστέρας” που θυμίζει φρούριο.
Ο όρκος μυστικότητας, που υποτίθεται ότι δίνουν προκαταβολικά οι εκάστοτε προσκεκλημένοι, για τις συζητήσεις στις κλειστές στρογγυλές τράπεζες, έχει προσδώσει στην εν λόγω λέσχη μυστηριακό χαρακτήρα και έχει καλλιεργήσει το έδαφος για ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας, που φτάνουν ώς το σημείο να υποστηρίζεται ότι στις ετήσιες συνεδριάσεις των “μπίλντερμπέργκερς” συναποφασίζονται όσα… θα συμβούν στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, φέτος, από ελληνικής πλευράς, προσκλήσεις έχουν λάβει και θα συμμετάσχουν ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, η “σκιώδης” υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και οι διοικητές της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, και του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και έχουν προσκληθεί, δεν θα συμμετάσχουν. Άλλωστε, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου έχουν κάτσει στα κλειστά πάνελ της λέσχης, το 1998 και το 1995 αντίστοιχα. Για τη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ βρίσκεται στην Ελλάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεκ, που θα συναντηθεί εκεί με την κ. Μπακογιάννη, ενώ σήμερα στις 19.00 θα περάσει και το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και θα συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή. Παρόντα θα είναι και άλλα “μεγάλα ονόματα”, όπως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο ειδικός απεσταλμένος του Μπάρακ Ομπάμα για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αλλά και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.
Οι κ.κ. Ζέλικ και Γκάιτνερ θα συζητήσουν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον ΥΠΕΞ της Σουδίας (που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. την 1η Ιουλίου) τους τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, που ούτως ή άλλως είναι το κυρίαρχο θέμα για τη φετινή σύναξη των “μπίλντερμπέργκερς”. Πάντως, σε προηγούμενες συνάξεις τους, οι προσκεκλημένοι της λέσχης φαίνεται ότι την κρίση δεν ήταν ικανοί να την προβλέψουν. Μένει να αποδειχθεί αν οι φετινοί συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να προτείνουν τρόπους εξόδου από αυτήν. Αλλά και σε βάρος ποιων θα είναι αυτή η έξοδος…»
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/09/5-792014.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης