Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

''ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 2013'' - ΜHΝYΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΠΑ Κόλαση πυρός από την ΠΑ στα «Καράβια» με GBU-10, JDAM και AFDS (Βίντεο)


Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η ικανότητα κρούσης στόχων αέρος εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρως επιτυχημένες αφέσεις κατευθυνόμενων όπλων στο Πεδίο Βολής Καράβια, από διάφορους τύπους μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της άσκησης "Καλλίμαχος 2013" που διεξήχθη από 9 έως 11 Απριλίου 2013

Στο πλαίσιο της άσκησης, αεροσκάφη F-16C Block 50 της 111 Πτέρυγας Μάχης/347 Μοίρας καθώς και F-16C Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης/340 Μοίρας, πραγματοποίησαν αφέσεις κατευθυνόμενων βομβών λέιζερ GBU με αυτόνομη κατάδειξη με το σύστημα σκόπευσης και νυχτερινής ναυτιλίας LANTIRN.
Επίσης F-16 Block 52+ Advanced της 116 Πτέρυγας Μάχης/335 Μοίρας εκτέλεσαν επίσης αφέσεις κατευθυνόμενων πυρομαχικών με απόλυτη επιτυχία μαζί με μαχητικά F-4E AUP Phantom II της 117 Πτέρυγας Μάχης/338 Μοίρας αλλά και Α-7Ε Corsair της 116 Πτέρυγας Μάχης/336 Μοίρας,
Στο βίντεο που αποδεσμεύτηκε από την ΠΑ διακρίνεται η διαδικασία προσβολής στόχου αρχικά από F-16 Block 50 με δύο βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ GBU-10, εν συνεχεία η προσβολή της βραχονησίδας από F-4E AUP με διασπορέα βομβιδίων AFDS και εν συνεχεία η εικόνα από το ατρακτίδιο σκόπευσης AAQ-14 του LANTIRN από μαχητικό F-16 Block 52+ καθώς εκτελεί κατάδειξη λέιζερ επίσης για βόμβες GBU-10. 
Σε όλες τις περιπτώσεις διακρίνεται η υψηλή ακρίβεια των κατευθυνόμενων όπλων και πυρομαχικών που διαθέτει η ΠΑ με πετυχημένες προσβολές αλλά και η καταστρεπτικότητα των πυρών επί του στόχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση των χειριστών της ΠΑ σε Μοίρες κρούσης διεξάγεται εντατικά ημέρα και νύχτα με σκοπό την προετοιμασία τους για ανάληψη αποστολών τόσο σε μεμονωμένο επίπεδο όσο και στο πλαίσιο μικτών σχηματισμών από διάφορους τύπους μαχητικών COMMAO που εξασφαλίζουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα για την επιβιωσιμότητα από εχθρικές απειλές όσο και για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται επί του στόχου!
Οι ικανότητες των ελλήνων χειριστών επιβεβαιώνονται άλλωστε και από τη συμμετοχή τους σε νατοϊκές ασκήσεις, όπου φέρνουν επανειλημμένως άριστα αποτελέσματα, ενώ και μέσα από αυτήν την άσκηση μεταφέρουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, το μήνυμα της ισχυρής αποτροπής της ΠΑ.
Σημειώνεται ότι η ανάδειξη τέτοιων ασκήσεων στο πλαίσιο της τακτικής εκπαίδευσης χειριστών, είναι απολύτως επιβεβλημένη από τους υπευθύνους και δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τυπικές ανακοινώσεις καθώς έτσι μόνο αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της ΠΑ, εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας  στους Έλληνες πολίτες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ενώ ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα της ισχυρής αποτροπής προς όλες τις κατευθύνσεις!
Άλλωστε οι ικανότητες των ΕΔ είναι αυτές που μπορούν πραγματικά να εγγυηθούν αποτροπή και αποτελούν άμεση απάντηση για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής από όπου και αν προέρχεται!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης