Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σφαγή χριστιανών Κοπτών από τον αιγυπτιακό στρατό




















"
Γιατί ο στρατός και η κυβέρνηση μας σκοτώνουν;" ρωτά οBoula Zakie, και τα δάκρυα τρέχουνε στο πρόσωπό του και στο μαύρο πουκάμισο του, καθώς κάθεται στο Κοπτικό Νοσοκομείο και παρακολουθώντας τον φίλο του να μεταφέρεται με φορείο μέσα στην φασαρία και στο θρήνο. «Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε από αυτή τη χώρα πια. Νιώθω ότι αυτή η χώρα θα γίνει μουσουλμανική. Ο στρατός είναι αυτός που πυροβολεί το χριστιανικό λαό, και λέει στους Μουσουλμάνους, «εδώ, πάρτε τη χώρα σας τώρα." Και ξεχνάνε ότι εμείς ήμασταν οι πρώτοι εδώ". ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΗΓΕΝΉ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.... Β.ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ...ΔΙΩΞΑΝΕ (ΣΦΑΞΑΝΕ)ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!!
Την Κυριακή το βράδυ ο αιγυπτιακός στρατός εξαπέλυσε θανάσιμη επίθεση σε μια χριστιανική διαδήλωση, όπου υπήρχαν τουλάχιστον 35 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες, και ένα νέο σκοτεινό κεφάλαιο άνοιξε για το μέλλον της Αιγύπτου..
Οι επιθέσεις από το στρατό, και η κάλυψη των επιθέσεων από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, φάνηκε σε πολλούς παρατηρητές ότι είναι μια άμεση προσπάθεια να υποκινήσουν συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο. Αιχμηρές ερωτήσεις προκύπτουν σχετικά με το ρόλο του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατιωτικού Συμβουλίου που επί του παρόντος διοικεί την Αίγυπτο, και έχει δηλώσει την πρόθεσή του να οδηγήσει την Αίγυπτο, στην μετάβαση στη δημοκρατία. Μερικοί λένε ότι η βία προκλήθηκε ως πρόσχημα για την παραμονή στην εξουσία, ή τουλάχιστον τη διατήρηση των προνομίων και της ανεξαρτησίας των στρατιωτικών.
«Σήμερα έγινε πραγματική σφαγή των Κοπτών», αναφέρει στην AINA Κόπτης ιερέας, ο πατήρ Filopateer Gamil, που λέει." Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε όλα αυτά που έγιναν. Έστησαν μια παγίδα για μας. Μόλις φτάσαμε, μας περικύκλωσαν και άρχισαν να πυροβολούν πραγματικά πυρά τυχαία πάνω μας. Στη συνέχεια, έφτασαν θωρακισμένα οχήματα και πέρασαν πάνω από τους διαδηλωτές. "
Δείτε το βίντεο:

Η διαδήλωση των χριστιανών Κοπτών ξεκίνησε ειρηνικά το βράδυ της Κυριακής έξω από το κτίριο της αιγυπτιακής κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πρόσφατη καταστροφή εκκλησίας τους στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου και κατηγορούσαν το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου ότι δεν τιμωρεί τις επιθέσεις κατά χριστιανών. Η διαδήλωση κατεστάλη βίαια από το στρατό ενώ οι Κόπτες καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους με πολιτικά.
Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με ανταποκριτή του δικτύου "Αλ Τζαζίρα", άτομα απ' όλες τις ομάδες της αιγυπτιακής κοινωνίας. Κόπτες, μουσουλμάνοι, άλλοι χριστιανοί, άτομα από πολιτικές ομάδες, ακόμη και σαλαφιστές, οι οποίοι βρέθηκαν εν μέσω του χάους στο Κάιρο. "Αυτό που τους ένωσε δεν είχε σε τίποτε να κάνει με θρησκευτικά ζητήματα ή αιτήματα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η οργή απέναντι στο στρατό και το γεγονός ότι νοιώθουν πως πρόδωσε την επανάσταση" υποστήριξε ο ανταποκριτής του δικτύου.
Οι Κόπτες τη Δευτέρα θάβουν τους νεκρούς τους στις ταραχές, καταγγέλλοντας ότι άρματα μάχης συνέθλιψαν διαδηλωτές.
Τη νύχτα της Κυριακής ακούγονταν πυροβολισμοί ενώ στρατιωτικά οχήματα πυρπολήθηκαν και τυλίχτηκαν στις φλόγες και μαύρος καπνός τύλιξε την ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.
Ένταση επικράτησε έξω από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν δεκάδες τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια, αλλά και σε εκκλησία Κοπτών, όπου πλήθος πιστών διαδήλωνε κατά της θρησκευτικής βίας. "Γιατί δεν το κάνουν αυτό στους σαλαφιστές ή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα όταν οργανώνουν διαδηλώσεις; Αυτή δεν είναι πια η χώρα μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο χριστιανός κόπτης Άλφρεντ Γιουνάν.
Στην πλατεία Ταχρίρ, σήμερα, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας ενώ συνελήφθησαν δεκάδες "υποκινητές του χάους" χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για την ταυτότητά τους.
Ταυτόχρονα, η βία σκιάζει την πορεία προς τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ που αναμένεται να διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο δέχεται πυρά από όλο το πολιτικό φάσμα γιατί δεν δίνει καθαρό χρονοδιάγραμμα πολιτικής μετάβασης, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της εξουσίας στο παρασκήνιο, έστω και αν παραδώσει την διακυβέρνηση σε εκλεγμένους πολιτικούς.
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σαράφ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, λέγοντας ότι "δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να χειραγωγήσει το ζήτημα της εθνικής ενότητας της Αιγύπτου ή να καθυστερήσει την διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης". Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως για την κατάσταση.
Ανήσυχη η Ευρώπη
Φόβο για κλιμάκωση της θρησκευτικής βίας γεννούν οι αιματηρές συγκρούσεις, εν μέσω της χαοτικής μετάβασης στη μετά Μουμπάρακ εποχή. Αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη Δευτέρα την ανησυχία τους για τα επεισόδια στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε "ιδιαίτερα ανήσυχος και τρομαγμένος" ενώ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον υπογράμμισε ότι η θρησκευτική ελευθερία "είναι απολύτως θεμελιώδης".
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, καταδίκασε τα "πολύ σοβαρά βίαια επεισόδια" εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου και ζήτησε "ομόφωνη καταδίκη" της ΕΕ.
"Αυτό θα ήταν μια καλή ένδειξη πριν από τις εκλογές" τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Ισπανίδα ομόλογός του Τρινιδάδ Χιμένεθ έκανε, επίσης, λόγο για "ανησυχητική κατάσταση".
"Καλώ όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και λογική" επισήμανε με τη σειρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, τονίζοντας πως "η οδός της δημοκρατίας περνάει από τη θρησκευτική ανοχή".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
redskywarning



http://www.triklopodia.com/2011/10/sfagi-christianon-kopton-apo-ton.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης