Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Συγκίνηση! Ένα μικρό κομμάτι από την ακταιωρό «Φαέθων» συνοδεύει μετά από 53 χρόνια το λείψανο του Ν. Νιάφα

Μαζί με ένα μικρό κομμάτι από την ακταιωρό «Φαέθων», η οποία το 1964 δέχθηκε στον κόλπο του Ξερού (από το 1974 βρίσκεται στην κατεχόμενη Μόρφου), ανελέητα βόμβες ναπάλμ από τουρκικά αεροσκάφη, θα ταφεί σήμερα το απόγευμα στην Λαμία ο ανθυπασπιστής του Ναυτικού, Νικόλαος Νιάφας. Τα λείψανα του μαζί με το μικρό κομμάτι της ακταιωρού παρέλαβαν την περασμένη Παρασκευή στην Λευκωσία η κυρία Ολυμπία Νιάφα, σύζυγος του αδελφού του 21χρονου και άγαμου το 1974, Νικόλα, και η ανιψιά του, κόρη της Ολυμπίας, Κωνσταντίνα Νιάφα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον ναό της του Θεού Σοφίας, στην Λευκωσία, όπου παραδόθηκαν τα λείψανα, η Ολυμπία Νιάφα μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το 53χρονο δράμα της οικογένειας. «Μια μέρα (25.6.2017), πριν από την παραλαβή των λειψάνων η κ. Ολυμπία μαζί με την κόρη της και την συνοδεία στελέχους του Γραφείου του Επιτρόπου για Ανθρωπιστικά Θέματα, πήγαν για πρώτη φορά στον κόλπο του Ξερού. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω την συγκίνηση και τον πόνο μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ολυμπία Νιάφα και πρόσθεσε: «Ήρθαν στην μνήμη μου οι φρικτές εικόνες, τις οποίες είχα δει στον τύπο εκείνης της εποχής».
Η Ολυμπία Νιάφα παρακολουθεί την υπόθεση του Νικόλα από το 1986, όταν απεβίωσε ο πατέρας του. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ολυμπία Νιάφα, ο Νικόλας, όταν πήρε εντολή να φύγει από την μονάδα του στην Ελλάδα με άγνωστο προορισμό «είχε ένα έντονο προαίσθημα ότι δεν θα γυρίσει πίσω». ΄Εφυγαν με πλαστά ονόματα και καθ’ οδόν έμαθε από φίλο του ότι πάνε στην Κύπρο. Ήταν η περίοδος των δικοινοτικών ταραχών, στις οποίες συμμετείχαν ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή Μανσούρα και Κόκκινα, κοντά στον κόλπο του Ξερού.

Ο Νικόλας ήταν στην Κύπρο περίπου τρεις μήνες. Στο «Φαέθων», σύμφωνα με την μαρτυρία της Ολυμπίας Νιάφα, σε ένα γράμμα, που ο Νικόλας είχε στείλει στην οικογένεια του, μιλούσε για την τραγική κατάσταση και κυρίως ότι το «Φαέθων» αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και δεν είχε πυρομαχικά για τα πυροβόλα του. «Το είχε αγοράσει κάποιος πλούσιος Κύπριος επιχειρηματίας, ο Λεβέντης, ο οποίος το δώρισε στην Κύπρο». Αυτά, που μας είπε η κ. Ολυμπία Νιάφα, «δένουν» με τα όσα δήλωσε, πριν μερικά χρόνια στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Ελλάδας ο κυβερνήτης του πλοίου, ανθυποπλοίαρχος τότε του Βασιλικού Ναυτικού, Δημήτριος Μητσάτσος. Το «Φαέθων», όπως και το «Αρίων» δωρήθηκαν από τον Αναστάση Λεβέντη στην Κυπριακή Δημοκρατία το 1964, με σκοπό να προασπίσουν τα βόρεια παράλια της Κύπρου από τυχόν τουρκικές αποβάσεις και άλλες παράνομες πράξεις, είχε δηλώσει ο Δημήτριος Μητσάτσος. « Τα καράβια ήταν γερμανικά, του 1935 και σε άσχημη κατάσταση. Δεν είχαν δύναμη να σταματήσουν κάποιο στόλο», τόνισε.

Το πλήρωμα του «ΦΑΕΘΩΝ» ήταν όλοι Έλληνες τρεις μόνιμοι και 20, που έκαναν την στρατιωτική τους θητεία. Ο βομβαρδισμός με ναπάλμ από τη τουρκική αεροπορία έγινε στις 8 Αυγούστου 1964. Ο κυβερνήτης, Δημήτριος Μητσάτσος δέχθηκε πυρά στο δεξί χέρι, το οποίο έχασε. Σκοτώθηκαν οι δύο υπαξιωματικοί, τέσσερις ναύτες και ένας Κύπριος.
Η Ολυμπία Νιάφα μας είπε ότι έμαθαν για τον θάνατο του Νικόλα, μετά από ένα μήνα. Ωστόσο, για χρόνια δεν γνώριζαν, που είχε ταφεί. Το 1986 πληροφορηθήκαμε ότι ήταν σε ομαδικό τάφο στο Κοιμητήριο Κωνστανίνου και Ελένης στην Λευκωσία. «Πήραμε μια φωτογραφία, την οποία κρατούσε ως φυλαχτό η μητέρα του. Λίγο μετά μας έστειλαν μερικά λείψανα, τα οποία πρόλαβε και τα είδε η μητέρα του, πριν το θάνατο της το 1992», αφηγείται η Ολυμπία Νιάφα. Μετά από χρόνια οι Κυπριακές αρχές ζήτησαν να επιστραφούν τα λείψανα για να γίνει ταυτοποίηση με την μέθοδο του DNA. «Αποδείχθηκε ότι σε αυτά, που είχαμε πάρει υπήρχαν και κάποια άλλου προσώπου. Τώρα φέρνουμε πίσω ολοκληρωμένο το λείψανο του αγαπημένου μας Νικόλα», κατέληξε δακρυσμένη η Ολυμπία Νιάφα. Η Κωνσταντίνα Νιάφα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η θυσία των παλικαριών του 1974.
Σήμερα, στις 17:00 ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας ‘Αμπλιανης στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές και θα μεταφέρει το οστεοφυλάκιο με το λείψανο εντός του Ναού. Θα ψαλεί επιμνημόσυνη Δέηση και θα αναγνωστεί το βιογραφικό σημείωμα του Νικόλα Νιάφα. Στην συνέχεια το οστεοφυλάκιο θα μεταφερθεί στο Κοιμητήριο Λαμίας. Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με έναν υψηλόβαθμο Αξιωματικό ως εκπρόσωπο του Αρχηγού Γ.Ε.Ν. και άγημα, που θα συνοδεύεται από τμήμα μουσικής δέκα ατόμων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων ομόφωνα αποφάσισε να παραχωρήσει, τιμής ένεκεν, στον ήρωα αξιωματικό τάφο στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας και να παραστεί με επικεφαλής το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη στην τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης