Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

καλώς ήρθατε στην Ελλάδα!!!

Πολύ λεπτές είναι οι ισορροπίες μεταξύ Τουρκίας -Κύπρου -Ελλάδας. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χειραγωγούν τον Μουσταφά Ακιντζί στο τραπέζι των Διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, έχουν καταστήσει σαφές πως η Τουρκία ετοιμάζεται για σοβαρά επεισόδια. Εκτός λοιπόν από τα νησιά του Αιγαίου, ο Ερντογάν στοχεύει και την κυπριακή ΑΟΖ.

Στην Κύπρο περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν. Θεωρούν πως περιμένει να δει αν θα υποχωρήσει η Κύπρος και αν όχι τότε να χτυπήσει. Στην Ελλάδα παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις συνεχείς παραβιάσεις και προκλήσεις των Τούρκων στον θαλάσσιο κυρίως χώρο. Αναμενόμενα λοιπόν και το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε εχθές, θέλοντας να είναι έτοιμο και προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο, κήρυξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».
Η Τουρκία ασκεί μία πολύ επικίνδυνη στρατηγική απειλών και εκβιασμού εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επικεφαλής αυτής της στρατηγικής είναι ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, ένας εκ των πλέον διεφθαρμένων πολιτών της χώρας. Πρόκειται για τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος έχει αναλάβει εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν τα πολεμικά παιγνίδια εναντίον της Κύπρου, σύμφωνα και με τις πληροφορίες του mignatiou.com..

Είναι η κλασική περίπτωση του διεφθαρμένου και λαίμαργου αξιωματούχου, ο οποίος δεν θα σταματήσει ποτέ σε οτιδήποτε για να επιτύχει τα «θέλω» του. Υπό κανονικές συνθήκες, έπρεπε να έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση. Είναι δίδυμο με τον γιο του Ερντογάν, τον Μπιλάλ, επίσης χωμένο στη διαφθορά. Οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους πιο σημαντικούς κολοσσούς της παγκόσμιας ενέργειας έχουν εξοργίσει τον Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμο-εθνικιστικό καθεστώς της Τουρκίας.
Διότι, εάν προλάβει η Κύπρος και οι εταιρείες που την εμπιστεύθηκαν, θα βρεθεί ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων, καθώς θα αποκοπεί εντελώς από το ενεργειακό σκηνικό της Μεσογείου. Τίθενται, λοιπόν, δύο βασικά ερωτήματα:
Πρώτον, θα συνεχίσουν οι ενεργειακοί κολοσσοί, όπως η EXXΟN-MOBIL, η TOTAL, η ENI και άλλοι τη συνεργασία με την Κύπρο, ακόμα και υπό τις απειλές της Τουρκίας; Και Δεύτερον, θα προχωρήσει η Άγκυρα στην απονενοημένη ενέργεια και θα επιτεθεί στις πλατφόρμες των κολοσσών όταν ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις;
«Στο πρώτο ερώτημα, και με βάση τα μέχρις στιγμής δεδομένα που έχουμε, η απάντηση είναι ότι ο προγραμματισμός δεν έχει αλλάξει. Μερικοί φοβούνται ότι την τελευταία στιγμή θα αλλάξουν αυτοί οι σχεδιασμοί. Λευκωσία και Ουάσιγκτον ισχυρίζονται ότι «προχωρούν τα πάντα κανονικά». Μακάρι… Στο δεύτερο ερώτημα είναι πολύ δύσκολη η απάντηση. Η όποια απόφαση δεν θα είναι προϊόν συσκέψεων. Θα είναι απόφαση της ύστατης στιγμής και υπό το βάρος της πίεσης που θα νοιώθει ο απρόβλεπτος Ερντογάν, θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι θα κτυπήσει», ισχυρίζεται ο κ. Ιγνατίου.

Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας προς το παρόν είναι ένας συνδυασμός και ένα μείγμα παρενόχλησης, πρόκλησης φόβου και απειλών. Οι Αττίλες προσβλέπουν ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου θα υποχωρήσει και θα ζητήσει από τους ενεργειακούς κολοσσούς να αναβάλουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Τον ισχυρισμό απέρριψε με θυμό το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, και απομένει να δούμε τον Ιούνιο ποιος έχει δίκιο. Διότι αυτό που δικαιολογημένα μας προβληματίζει είναι ότι ο Ακιντζί συνήθως «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις του. Όσα κατά καιρούς ανέφερε για τις διαπραγματεύσεις επαληθεύτηκαν. Οι πολιτικές διαφορές μας με την παρούσα κυβέρνηση της Λευκωσίας είναι αγεφύρωτες.
¨Όμως στο θέμα της ενέργειας πολιτεύθηκε με σοβαρότητα που εκπλήσσει ευχάριστα. Βασικός παίκτης αυτού του υψηλού επιπέδου παιγνιδιού είναι ο υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος στηρίχθηκε και από τον κ. Αναστασιάδη και απ’ όλο το κρατικό σύστημα. Πρέπει να συνεχίσει η υλοποίηση των σχεδίων της Κύπρου και δεν πρέπει να υποκύψουν οι αρμόδιοι στους εκβιασμούς της Τουρκίας. Οι ενεργειακοί κολοσσοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχουν κίνδυνοι και ρίσκα. Ερεύνησαν και σε χειρότερες καταστάσεις. Και έμειναν… Ο κ. Αναστασιάδης δεν πρέπει να υποκύψει στις απειλές της κατοχικής δύναμης και πρέπει επιτέλους να πει και αυτός το δικό του ΟΧΙ.
Εάν υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση, οι εξελίξεις για την τύχη της Κύπρου θα είναι καταιγιστικές. Αντί να χάνει τον χρόνο του σε ατέρμονες συνομιλίες, με ένα Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος παίζει απόλυτα το παιγνίδι της Άγκυρας, ας ξεκινήσει επαφές με ξένους ηγέτες, να τους ενημερώσει για τους κινδύνους και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Και δεν θα ήταν καθόλου άσχημο αν προσπαθούσε να επιτύχει μία νέα τριμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και της Ελλάδας, στη Λευκωσία, τις ημέρες του Ιουνίου που υποτίθεται ότι θα “κτυπήσει” ο Ερντογάν….
Σε κόκκινο συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Σε «κόκκινο συναγερμό» έθεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη για μία ώρα και 40 λεπτά υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός της Αθήνας για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στην Κύπρο, στο «παρά πέντε» των εξορύξεων των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δημόσια είχε περιγράψει τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας ότι φοβάται θερμό επεισόδιο στην Κύπρο.
Οι σχεδιασμοί της Άγκυρας για την ώρα περιορίζονται σε μείγμα παρενόχλησης μέσω Navtex και απειλών από δηλώσεις υψηλόβαθμων Τούρκων και Τουρκοκύπριων παραγόντων.
Η Αθήνα, ωστόσο, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, κάτι που επίσης επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Οι ΗΠΑ είναι πλήρως ενήμερες για τα παιχνίδια πολέμου του Ερντογάν και τη στρατηγική της σύγκρουσης που καλλιεργεί ο «σουλτάνος», ο οποίος μετά το δημοψήφισμα έχει πολλούς λόγους να μην ησυχάζει.
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο αμερικανικός παράγοντας είχε ενεργήσει «αστυνομικά» προς την τουρκική πλευρά, καλώντας τη να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που είχε προσωρινά επιτευχθεί, πριν από την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.
Την Τετάρτη αποφασίστηκε, ακόμη, το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάζει στο εξής σε μηνιαία βάση, ενώ για τις προκλήσεις των Τούρκων θα ενημερωθούν αρμοδίως το NATO και οι διεθνείς οργανισμοί με αυστηρά διαβήματα με τα οποία θα καταγγέλλεται η επιθετικότητα της Άγκυρας.
Συζητήθηκε επίσης και το πώς η ρητορική ταύτισης των συνόρων Ελλάδας και Ε.Ε. στο Αιγαίο θα γίνει πράξη, με ταχύτερη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας και τα ελληνικά σύνορα να φυλάσσονται και από ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, γράφει η «Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης