Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Πρώτα θα μας κτυπήσει σαν σουλτάνος, μετά θα εξαφανιστεί σαν Ερντογάν και μετά η Ιστορία θα ξεχάσει την Τουρκία.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2-2Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βρείτε έναν καλό Ψυχίατρο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει τις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ,την Κύπρο, τι θέση σχέσης θα πάρει με την Ρωσία και τις ΗΠΑ;

Στα χέρια του ο σουλτάνος φαίνεται να κρατάει το τέλος της Ελληνικής Μεταπολίτευσης με τα ¨τυχερά¨ και τα άσχημα της.
Πριν μιλήσει για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης κάποιοι κύκλοι του έταξαν αντιπαροχή αλλά ο σουλτάνος ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης επί του τεράστιου υποθαλάσσιου ενεργειακού οικοπέδου με αποτέλεσμα η συμφωνία των συμβαλλομένων μερών να βρίσκεται σήμερα στον αέρα και ο Ερντογάν βγήκε στη πιάτσα των δηλώσεων και ζητάει ότι του κατέβει.
Η υπόσχεση αντιπαροχής δόθηκε για να τον κατευνάσουν λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ποτέ του ο Ερντογάν δεν διέκοψε σχέσεις με την Δύση και αν κάτι τέτοιο φαίνεται σήμερα το έκανε για να έχει ισχυρά επιχειρήματα στο παζάρι του με τους Ρώσους, οι οποίοι νύκτα –μέρα λογικό είναι να παρακολουθούν από απόσταση την ψυχοπαθολογική του κατάσταση.
Ας μην γελιόμαστε, το καλοκαιρινό πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν εικονικό, απλώς κάποιοι επιδίωξαν να δρομολογηθούν εξελίξεις που ακουμπούν δυστυχώς και εμάς και το πέτυχαν εν μέρει, ερεθίζοντας το νεοθωμανικό προφίλ αυτής της χώρας.
Και σήμερα βλέπουμε αντιφατικά και κραυγαλέα πράγματα, η τρομοκρατία του ISIS να τρομοκρατεί τον πρώην γαλαντόμο χορηγό της μέσα στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας και να ρέει το αίμα αθώων ανθρώπων.
Ο κ. Ερντογάν είναι άσειστος από την εξουσία διότι η λαική πλατφόρμα του νεοθωμανισμού του δίνει τον αέρα της επιβολής και άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων στην γείτονα χώρα.
Για να ταρακουνηθεί ο σουλτάνος επάνω στο γεωπολιτικό ρήγμα της Ανατολίας γίνονται στοχευόμενοι προσεισμοί .
Α. του τύπου των τρομοκρατικών ενεργειών από τον ISIS.
Β. των τυφλών επιθέσεων από τους Κούρδους αυτονομιστές
Γ. το βάλτωμα των τουρκικών επιχειρήσεων ένθεν και ένθεν της υδάτινης γραμμής του Ευφράτη ποταμού
και
Δ. από την αποτυχία της συμφωνίας της ενεργειακής αντιπαροχής στο Δυτικό μέτωπο της Τουρκίας.
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα δικά μας
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα σενάρια της διαχείρισης των επερχομένων κρίσεων από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα γεωλογικά –ενεργειακά αντίκλινα της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου , βλ. Κύπρος και επίλυση του Κυπριακού.
Αν ο σουλτάνος δεν τα πάρει με το καλό θα τα πάρει με το στανιό και είναι αποφασισμένος πάνω σε αυτό βλέποντας μάλιστα τις εν γένει δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας εξ αιτίας της πρόθεσης κάποιων πάλαι ποτέ δημοφιλών πολιτικών μας να σημαδέψουν τις ζωές μας με μνημόνια.
Αυτή φαίνεται ότι μπορεί να είναι και η πρώτη εμπλοκή με την Τουρκία παρόντος του Ερντογάν που μακάρι να μην μας στερήσει ζωτικό εθνικό χώρο, τον οποίο ο σουλτάνος φευ θα τον χρησιμοποιήσει για τις διαπραγματεύσεις επί του ποσοστού του στο ενεργειακό οικόπεδο.
Σε αυτήν την φάση πολύ πιθανόν να δούμε φοβερά πράγματα μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Ο αρνητικός αντίκτυπος αυτής της μονομερούς του ενέργειας θα έχει καταιγιστικές συνέπειες στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να θυμηθεί την παλιά του τέχνη, δηλ. να πουλήσει τους όψιμους φίλους Ρώσους στο λεπτό.
Και θα στραφεί πάλι προς την Δύση επικαλούμενος εθνικούς λόγους στο εσωτερικό του , θα το επιδιώξει μάλιστα αυτό για να ισχυροποιήσει επ όφελος του τις γενόμενες διαπραγματεύσεις εκεχειρίας μετά την εμπλοκή.
Σε αυτό το πάρε-δώσε με τους πρώην φίλους και συμμάχους του Δυτικούς μπορεί να κάνει και την τελευταία εκδούλευση της πολιτικής διαδρομής του… να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ.
ΑΥΤΉ η ανισορροπία των ενεργειών του θα αποδυναμώσει το ισλαμικό του προφίλ στις φανατικές μάζες που τον υποστήριζαν και μαζί με την βίαια κάθοδο των Αερομεταφερόμενων Ρωσικών Μεραρχιών από την πλησιέστερη Κριμαία για να ανοίξουν τα ΣΤΕΝΑ από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Δαρδανέλια, θα γίνουν η αιτία ο σουλτάνος να δηλώνει εξαφανισμένος.
Με λίγα λόγια οι μεν Ρώσοι Στρατηγοί θα αποφασίζουν ότι το ειδύλλιο Ρωσίας-Τουρκίας τετέλεσται , οι δε τούρκοι στρατηγοί θα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και λόγω της εξαφάνισης από το προσκήνιο του Σουλτάνου.
Όλα αυτά είναι ένα πιθανό σενάριο που μεν στην αρχή του δεν θα είναι καθόλου καλό για την πολύ –αδικημένη πατρίδα μας αλλά σε λίγο διάστημα και εκεί που δεν θα το περιμένουνε θα δούμε το ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Ήδη ο ΟΥΡΑΝΟΣ συνωμοτεί από σήμερα για την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2-2
Φώτο από Sherman David Cheung
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥ του.
Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον διότι το άδικον δεν ευλογείται εσαεί.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης