Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

"Στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας η απάντηση θα είναι στρατιωτικό χτύπημα"

Αποτέλεσμα εικόνας για "Στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας η απάντηση θα είναι στρατιωτικό χτύπημα"Η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά φαίνεται να κλιμακώνεται. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως αποκαλύπτεται σε συνομιλία που είχε με μοναχό του Αγίου Όρους τόνισε πώς αν η Άγκυρα κάνει μία ακόμη λάθος κίνηση τότε η απάντηση θα είναι “στρατιωτικό χτύπημα”. Την ίδια στιγμή η Μόσχα έστειλε μήνυμα στη Συμμαχία πώς δεν πρόκειται να δεχθεί ο Εύξεινος Πόντος να μετατραπεί σε “λίμνη του ΝΑΤΟ”.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πώς στη μακράς διάρκεια συνομιλία που είχε με τους μοναχούς της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος ο Ρώσος Πρόεδρος τέθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε ερώτηση σχετική φέρεται να είπε πώς η κατάσταση με την Τουρκία έχει φτάσει στα όρια.
Όταν δε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κλήθηκε να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό απάντησε πώς “δεν μπορεί να αφήσει να τρωθεί περαιτέρω το γόητρο της Ρωσίας μετά την κατάρριψη του Su-24 στη Συρία” και “στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας η απάντηση θα είναι στρατιωτικό χτύπημα”.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος Πρόεδρος κάνει μία τέτοια δήλωση, αλλά έχει σημασία από που το λέει και πώς. Άλλωστε, φάνηκε, όπως αποκάλυψε και το pronews.gr, πώς το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ήταν αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Μόσχα είναι προβληματισμένη και από τα παιχνίδια που κάνουν Άγκυρα και ΝΑΤΟ στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός ήταν και ο λόγος της πολεμικής δήλωσης του μονίμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο.
«Σήμερα το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μεταφέρει συγκρουσιακά συστήματα στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε “ρωσική λίμνη”.
Αλλά στο ΝΑΤΟ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ “λίμνη του ΝΑΤΟ” και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερωθούν πιθανές απειλές και προσπάθειες πιέσεων στη Ρωσία από το Νότο», είπε ο Γκρούσκο σε συνέντευξή του στη «Ροσσιίσκαγια Γκαζέτα»
«Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει σταθεροποιήσει την κατάσταση στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο νότο » δήλωσε ο Γκρούσκο και πρόσθεσε πώς «πριν υπήρχε συντονισμός με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της πειρατείας, αλλά τώρα η συμμαχία αυτή απορρίφθηκε».
Κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, η Ρουμανία προτίθεται να προτείνει τη δημιουργία ενός στόλου υπό την ηγεσία της Συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός τακτικού στόλου των πλοίων της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα πλοία του ΝΑΤΟ εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα τώρα, αλλά το κάνουν αυτό μόνο κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που εξέφρασε την προθυμία να συμμετάσχει.
Στην ιδέα της δημιουργίας ενός στολίσκου έχει αντιδράσει η Μόσχα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αναγκασθεί η Ρωσία να «λάβει επαρκή μέτρα ως απάντηση ώστε να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια».
Φαίνεται λοιπόν πώς και τα νερά της Μαύρης Θάλασσας θερμαίνονται επικίνδυνα. Και η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί παιχνίδια σε βάρος της και μάλιστα στην αυλή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης