Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Χωρίς έμπειρους πιλότους και χαμηλό ηθικό η Τουρκική Αεροπορία προετοιμάζεται για τα F-35A

F4E SOMΗ μείωση του αριθμού των έμπειρων πιλότων και ταπροβλήματα που παρουσιάζονται στην εκπαίδευση των νέων αποτελούν τους βασικούς λόγους για τα συνεχόμενα ατυχήματα της τουρκικής Αεροπορίας, η οποία μέσα σε επτά μήνες έχασε 5 αεροσκάφη και πιο συγκεκριμένα δύο φωτο-αναγνωριστικά RF-4E/TM Isik, ένα F-4E 2020 Terminator, ένα F-16D Block40 CCIP και ένα F-16C Block 50 CCIP.

Αποτέλεσμα αυτών των ατυχημάτων ήταν ο θάνατος 6 πιλότων γεγονός που προκάλεσε τεράστιο σοκ στην τουρκική κοινωνία, η οποία «απαίτησε» την απόσυρση των 8 RF-4E/TM Isik που είχαν απομείνει μετά τα ατύχημα, ρίχνοντας την ευθύνη στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αεροσκάφη.
Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτό που πιστεύει ο τουρκικός λαός, καθότι και στα δύο τελευταία ατυχήματα των RF-4E/TM Isik και των F-4E 2020 Terminator αιτία όπως αποδείχτηκε ήταν τα ανθρώπινα λάθη και όχι κάποια μηχανική βλάβη.
Παρα τις εντατικές προσπάθειες της ηγεσίας της τουρκικής Αεροπορίας να βελτιώσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων, σειρά γεγονότων τα οποία δεν μπορούσαν να αποφευχθούν οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση του επιπέδου των πιλότων της Αεροπορίας της γειτονικής χώρας και την μείωση του αριθμού των έμπειρων πιλότων.
Πρώτα από όλα η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας γεγονός που έχει αυξήσει την ζήτηση για έμπειρους πιλότους.
Χαρακτηριστικά στην Τουρκία αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται συνολικά 15 αεροπορικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ένα στόλο που αποτελείται από 519 αεροσκάφη !
Η ζήτηση για πιλότους από την πολιτική Αεροπορία οδήγησε μεγάλο αριθμό έμπειρων πιλότων της τουρκικής Αεροπορίας να παραιτηθούν και να αναζητήσουν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας στον πολιτικό τομέα.
Συνολικά 800 πιλότοι έχουν παραιτηθεί από την τουρκική Αεροπορία από το 2010 μέχρι σήμερα για να αναζητήσουν την τύχη τους στην πολιτική Αεροπορία εκ των οποίων οι 600 ήταν πιλότοι μαχητικών.
Επιπλέον πολλοί από τους πιλότους της τουρκικής Αεροπορίας υπέπεσαν σε δυσμένεια ή έχασαν την θέση τους, αφού βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κατασκοπία και για συμμετοχή στην προετοιμασία πραξικοπήματος κατα της κυβέρνησης Ερντογάν.
Εκτιμάται ότι οι συνολικές “απώλειες” της τουρκικής Αεροπορίας σε πιλότους για τους παραπάνω λόγους πλησιάζει τα 1000 άτομα μέσα σε 4 χρόνια ένας αριθμός που ακόμη και η τουρκική Αεροπορική  Ακαδημία δεν μπορεί να αναπληρώσει.
Από την άλλη πλευρά οι διώξεις που έχουν υποστεί πολλοί πιλότοι για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση του ηθικού των Τούρκων πιλότων οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα του πολιτικού αγώνα για εξουσία που διεξάγεται στο εσωτερικό της Τουρκίας
Την ίδια στιγμή για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί η τουρκική Αεροπορία σιωπηλά απέσυρε το 2013 συνολικά 44 εκσυγχρονισμένα από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems εκπαιδευτικά αεροσκάφη F-5-2000 τα οποία αντικαθίστανται από 55 εγχώρια εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη Τ-38Μ ARI, ενώ σύμφωνα με τουρκικές πηγές σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας παρουσιάζουν τα κορεατικής κατασκευής εκπαιδευτικά αεροσκάφη ΚΤ-1Τ  τα οποία παραγγέλθηκαν το 2007.
Όλοι οι παραπάνω παράγοντες έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά δυσοίωνο σκηνικό για το μέλλον της τουρκικής Αεροπορίας η οποία μέχρι το 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει επίσης την εκπαίδευση των πρώτων χειριστών για τα 6 πρώτα F-35A που πρόκειται να παραλάβει την περίοδο εκείνη.
Αυτή την στιγμή η τουρκική Αεροπορία διαθέτει :
•    151 μαχητικά F-16C Block50/50/50Adv.
•    85 διθέσια μαχητικά F-16D Block40/50/50Adv.
•    37 βομβαρδιστικά F-4EΤ 2020 Terminator,
•    3+1 ιπτάμενα ραντάρ E-7T AEW&C (Βoeing 737-7ES MESA)
•    3 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235M-100 EW,
•    7 ιπτάμενα τάνκερ KC-135R,
•    2 μεταγωγικά A400M,
•    18 μεταγωγικά C-130T Ericyes, (το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού βρίσκεται υπό εξέλιξη, έχουν παραδοθεί δύο αεροσκάφη απομένουν 17 να εκσυγχρονιστούν αεροσκάφη C-130B/E)
•    1 μεταγωγικό C-130T Erciyes που υποστηρίζει την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “Turkish Stars”
•    8 μεταγωγικά C-160D Transall,
•    1 μεταγωγικό C-160D Transall, που υποστηρίζει την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “Turkish Stars”
•    1 αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου C-160D Transall, (με στο σύστημα  JAMINT-2U της Aselsan για αποστολές COMINT και COMJAM)
•    1 αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών C-160D Transall Goren-1 (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance),
•    1 μεταγωγικό CN-235M-100 που υποστηρίζει την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “Turkish Stars”
•    1 μεταγωγικό CN-235M-100 για την πραγματοποίηση των αποστολών “Open Skies”
•    1 μεταγωγικό CN-235M-100 για τη μεταφορά τραυματιών/ασθενών,
•    2 μεταγωγικά CN-235M-100 για αποστολές ειδικών δυνάμεων
•    4 μεταγωγικά CN-235M-100 για τη μεταφορά προσωπικού
•    39 μεταγωγικά CN-235M-100,
•    55 εκσυγχρονισμένα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-38M ARI,
•    41 εκπαιδευτικά ελικοφόρα αεροσκάφη KT-1T,
•    35 ελικοφόρα αεροσκάφη αρχικής εκπαίδευσης SF-260D,
•    26 ελικοφόρα αεροσκάφη αρχικής εκπαίδευσης T-41D
•    16 αεροσκάφη NF-5A/B της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων“Turkish Stars”
•    20 ελικόπτερα AS-532AL/UL Cougar MkI και
•    11 ελικόπτερα UH-1H


http://www.viadiplomacy.gr/choris-empirous-pilotous-ke-chamilo-ithiko-i-tourkiki-aeroporia-proetimazete-gia-ta-f-35a/
http://greeknation.blogspot.gr/2016/05/f-35a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης