Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική Ομάδα Ε

omadae5Για την Ομάδα Ε ίσως έχετε ακούσει. Ίσως πάλι να ακούτε για εκείνην, για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα ακόμα και αν το όνομά της σας φαίνεται πρωτάκουστο, είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί μαζί της.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν και τα μέλη της. Έχουν χαρακτηριστεί αντισιωνιστές, αντίχριστοι, δωδεκαθειστές, εθνικιστές. Ως άτομα με υπερφυσικές δυνάμεις, τα οποία έχουν διεθνή επιρροή και μάχονται τους ορατούς και αόρατους εχθρούς της Ελλάδας. Θεωρίες που μιλούν για πολέμιους του Σιωνισμού και των ξένων κέντρων εξουσίας. Κάποιοι άλλοι έχουν μιλήσει για μυστικιστική κάστα, η οποία αποσκοπεί στη μετάδοση της αρχαίας ελληνικής παράδοσης από γενιά σε γενιά.
Ίσως το μόνο που έχει βάση, σύμφωνα τουλάχιστον με ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, τον 77χρονο Αριστοτέλη Κακογεωργίου είναι το τελευταίο. Όσοι απαρτίζουν την Ομάδα Ε τιμούν και προσπαθούν να διαδώσουν την αρχαία ελληνική παράδοση. Ο ίδιος λέει ότι είναι ευπρόσδεκτοί σε αυτήν όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή φυλής. Διαφωνούν με τη Χρυσή Αυγή και τα πιστεύω της και δεν προσεύχονται σε κανέναν Θεό, όπως λέει ο κύριος Κακογεωργίου. «Οι Θεοί άλλωστε είναι δημιούργημα των ανθρώπων», υποστηρίζει ο ίδιος.
Πρόσφατα το όνομά τους ακούστηκε -εκ παραδρομής όπως υποστήριξαν και οι ίδιο- όταν σχετίστηκε με τη δράση μίας ομάδας ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και κατηγορούνται για βομβιστικές επιθέσεις, καθώς και για το ότι σχεδίαζαν αρκετές ακόμα τρομοκρατικές ενέργειες στη συνέχεια. Περισσότερες διευκρινίσεις για το σκοπό και τη δράση της Ομάδας Ε, στη συνέντευξη του προέδρου της, Αριστοτέλη Κακογεωργίου, στο newsbeast.gr, που ακολουθεί:
omadae2

- Αρχαιολάτρες, ακόλουθοι του δωδεκάθεου τι από όλα αυτά είστε τελικά κύριε Κακογεωργίου;

Δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως είναι ευπρόσδεκτοι όλοι. Είτε κάποιος είναι μωαμεθανός, είτε Έλληνας, είτε βουδιστής, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, έχει δικαίωμα να γίνει μέλος της Ομάδας Ε. Οι περισσότεροι μετέχοντες στην ομάδα είναι Έλληνες, υπάρχουν όμως και ορισμένοι ξένοι, οι οποίοι ανήκουν στα ιδρυτικά στελέχη.

- Ποιο είναι το προφίλ της Ομάδας Ε;

Ιδρύθηκε το 1962. Πρόκειται για μία ελληνοπρεπή οργάνωση. Ασχολούμαστε περισσότερο με τα ιστορικά δεδομένα των Ελλήνων, τα οποία προσπαθούμε να περάσουμε και στο εξωτερικό, και τιμάμε οτιδήποτε έχει σχέση με την πατρώα ρίζα. Ό,τι τιμούσαν οι πρόγονοί μας το τιμάμε κι εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αντιγράψαμε την αρχαιοελληνική θρησκεία -δεν μπορούμε άλλωστε να το κάνουμε-, εφόσον όμως ο Αλέξανδρος τιμούσε τον Ηρακλή σαν Θεό του, τον τιμάμε κι εμείς δεδομένου ότι είναι πρόγονος των Μακεδόνων.
Όταν την ιδρύσαμε δεν το κάναμε με σκοπό να έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά για να βοηθήσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Δεν υπήρχαν ούτε προξενεία, ούτε κλιμάκια, ούτε τίποτε.

- Το όνομά σας έχει κάποια σχέση με την αρχαιοελληνική ομάδα Ε, στην οποία μετείχαν αγγειογράφοι μελανόμορφων αγγείων; Ή μήπως συγγενεύει με το «Ε», το οποίο ήταν σκαλισμένο στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς;

Η ονομασία Ομάδα Ε σημαίνει «Ομάδα Ελλήνων». Στις αρμοδιότητές μας ήταν και είναι να δημιουργήσουμε ελληνικά σχολεία και εκκλησίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε βοηθήσει πολύ την Εκκλησία κατά το παρελθόν.
Πλέον όμως δεν έχουμε τόσο καλή σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Εμείς δεν έχουν τίποτα εναντίον τους, εκείνοι έχουν αλλάξει στάση απέναντί μας λόγω της παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ύπαρξη και τους σκοπούς της Ομάδας Ε.
Σε ό,τι αφορά στο δελφικό «E» δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτούς που συνελήφθησαν ως μέλη της ομάδας «E», ούτε όμως και με κάποιον άλλο. Το «E» δεν ήταν παρά ο χαιρετισμός του Θεού με τους πιστούς που πήγαιναν εκεί κατά την αρχαιότητα.

- Πιστεύετε στο ορθόδοξο δόγμα;

Έχουμε ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα. Μελετήσαμε την Αγία Γραφή καθώς και άλλες πηγές. Έτσι, άρχισαν να αναπτύσσονται αυτά τα ερωτήματα, για τα οποία δεν μπορούμε να πάρουμε ποτέ απάντηση από κανένα Μητροπολίτη και σίγουρα από κανένα παπά.

- Για να το θέσω απλά, σε ποιον Θεό πιστεύετε;

Σε κανέναν. Τους Θεούς τους δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Για παράδειγμα τον Ηρακλή τον αναγόρευσαν οι Έλληνες, το Βούδα οι βουδιστές, τον Γιεχωβά τον δημιούργησαν οι Εβραίοι. Τον Χριστό τον δημιούργησαν και Εβραίοι και Έλληνες και Ρωμαίοι. Τον Αλέξανδρο τον αναγνώρισαν οι Αιγύπτιοι.
Εφόσον λοιπόν τους Θεούς τους δημιουργούμε οι ίδιοι, θα πρέπει να φτιάξουμε έναν υπαρκτό Θεό, ο οποίος έχει αφήσει έργο στο πέρασμά του και μπορούμε να μιμηθούμε πολλά από τη ζωή του. Θα πρόκειται για ένα πρόσωπο, για το οποίο διαθέτουμε πολλά ιστορικά στοιχεία και θα έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε κι εμείς στη θέωση, να γίνουμε τέλειοι.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πλέον στα φαντάσματα ή στα δημιουργήματα κάποιων, οι οποίοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν απλά και μόνο πολιτικούς ή άλλους σκοπούς του κατεστημένου.

- Επομένως δεν πιστεύετε στους αρχαίους Θεούς;

Τιμάμε οτιδήποτε τιμούσαν, αλλά δεν πιστεύουμε σε αυτούς. Εξάλλου ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν. Απλά σέβονταν και τιμούσαν.
Το Δωδεκάθεο ήταν ένα σύμβολο αξιών, οι οποίες προσωποποιήθηκαν, θεοποιήθηκαν και ανέβηκαν στο υψηλότερο σημείο για να μπορέσει ο κόσμος να τις ατενίζει για να γαλουχείται ενάρετα.
Δεν κατηγορούμε τους σύγχρονους Θεούς, οπωσδήποτε όμως θα προτιμούσα να τιμώ έναν αρχαίο Θεό παρά έναν νέο, τον οποίο δημιούργησαν κάποιοι άλλοι ξένοι και τον «στόλισαν» με ό,τι εκείνοι ήθελαν.

- Πάνω απ’ όλα βρίσκεται η πατρίδα; Και από Θεούς και από ανθρώπους;

Ασφαλώς. Τους Θεούς τους χρησιμοποιούμε για να μπορούμε να αγαπάμε την πατρίδα και να πράττουμε ό,τι απαιτεί εκείνη.

- Σας εκφράζει ο όρος εθνικιστές;

Η λέξη «εθνικιστής» είναι αρκετά παρεξηγημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είμαστε εθνικόφρονες, όμως δεν είμαστε ρατσιστές. Τον Τούρκο δεν τον βλέπουμε σαν εχθρό. Ούτε τον Σκοπιανό. Είναι συνάνθρωποι και ξέρουμε ότι ο Τούρκος και ο Σκοπιανός δεν φταίνε για τίποτα από όσα γίνονται. Όμως, ξέρουμε και λέμε στους Σκοπιανούς ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, γιατί είναι απόγονοι του Ηρακλή. Δεν μπορεί να είναι κάποιος Μακεδόνας, χωρίς να είναι Έλληνας.

- Επομένως δεν θέλετε να διώξετε τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες από τη χώρα…

Θα ήταν πολύ βάρβαρο να τους διώξουμε όλους μαζικά. Οπωσδήποτε είναι ένα βάρος για τη χώρα. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούμε χωρίς να τους σκοτώσουμε. Εάν μπορούμε να τους στείλουμε στην Ευρώπη, ώστε να σωθούμε και εμείς αλλά και εκείνοι. Μέχρις ότου μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό όμως, θα κόψουμε από τον εαυτό μας ένα κομμάτι για να τους ταΐζουμε μέχρι να φτάσει η στιγμή να τους αποκαταστήσουμε.

- Υπάρχει ναός προσευχής της ομάδας Ε στη Βόρεια Ελλάδα;

Έχουμε δύο ναούς. Δεν θα έλεγα όμως ότι είναι ναοί προσευχής. Αποτελούν το κέντρο που εκπέμπει ελληνικές πνοές και διακηρύττει τις ελληνικές αξίες.
Ο ένας ονομάζεται «Ελλήνων Ναός» και είναι ανοιχτός στους πάντες. Δεν ζητάμε ποτέ ταυτότητα για την είσοδο κάποιου σε αυτόν.
naos2
Ο δεύτερος είναι πιο επιβλητικός και βρίσκεται στο σημείο που συναντάται ο νομός Κιλκίς με το νομό Πέλλας και το νομό Θεσσαλονίκης, στον Γαλλικό ποταμό, εκεί όπου μονομάχησε ο Ηρακλής με τον Κύκνο κατά την αρχαιότητα. Ο ναός δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αλεξάνδρου και της Γης.
naos4naos3

- Επομένως εκεί λαμβάνουν χώρα κάποιες τιμητικές τελετές;

Ακριβώς. Τον Ιούνιο για παράδειγμα τιμήσαμε τον θάνατο του Αλεξάνδρου με ομιλίες και τη διοργάνωση ενός μαραθωνίου για τον ίδιο λόγο.

- Όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις τελετές θα πρέπει να είναι ντυμένοι με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;

Όχι. Απλώς η Ομάδα Ε διαθέτει ένα τμήμα μελών, οι οποίοι συχνά φορούν αρχαιοελληνική πανοπλία.

- Ποιοι είναι μέλη σας; Βρίσκονται ανάμεσά τους και αναγνωρίσιμα πρόσωπα;

Ο κάθε ένας που γίνεται μέλος στην Ομάδα έχει μία ταυτότητα και μπορεί να τη δείξει όπου θέλει, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία κάποιων από τα μέλη μας.

- Σας ρωτάω γιατί έχουν κατά καιρούς ακουστεί ονόματα υποστηρικτών όπως αυτά του Αριστοτέλη Ωνάση και του Αντώνη Τρίτση.

Δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο. Πάντως ανάμεσα στους υποστηρικτές μας ήταν πάντοτε διπλωμάτες, στρατιωτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και άλλοι επιφανείς, οι οποίοι είχαν τον διακαή πόθο να δημιουργήσουν μία Ελλάδα ενάρετη. Δύο από αυτούς υπήρξαν ο στρατηγός Γκράτσος και ένας οικονομολόγος ονόματι Σπέντζας. Τα ιδρυτικά μέλη -εκτός από εμένα- είναι ένας Σέρβος και ένας Γερμανός επιχειρηματίας, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή, καθώς και ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

- Πώς μπορούν να συμμετέχουν σε μία ομάδα με ελληνοκεντρικό προσανατολισμό προσωπικότητες της αλλοδαπής;

Για εμάς Έλληνες δεν είναι αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν τυχαία σε αυτόν τον τόπο τον οποίο ονομάζουμε Ελλάδα. Η λέξη Έλληνας είναι σύνθετη. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, ενάρετος, καλλιεργημένος, με αξίες, είναι Έλληνας. Γι’ αυτό και Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν το γνωστό «Πας μη Έλλην, βάρβαρος». Eννοούσαν ότι οποιοσδήποτε μη καλλιεργημένος, είναι βάρβαρος.
naos1

- Η «ομάδα Έψιλον» είναι μία απόκρυφη ελληνική οργάνωση, η οποία μεταφέρει τη γνώση των αρχαίων προγονών από γενιά σε γενιά; Σας έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει από μασόνους έως αντισιωνιστές. Τι ισχύει τελικά;

Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό που περιγράφετε. Οπωσδήποτε μεταφέρουμε την γνώση των αρχαίων Ελλήνων καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με την αρχαία Ελλάδα. Δεν έχουμε όμως καμία έχθρα με τους Σιωνιστές. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους, κι εμείς τη δική μας. Πολλά έχουν λεχθεί, κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με την πραγματική Ομάδα Ε.
Όλα αυτά που ακούγονται είναι παραφιλολογίες. Καθώς και τα όσα πρόσφατα ελέχθησαν, ότι δήθεν διαθέτουμε βάσεις στη Σελήνη και στην Ανδρομέδα. Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα. Πώς είναι δυνατόν να μας σχετίζουν με τα πρόσωπα που συνέλαβαν στην Καλαμάτα και να βγαίνει ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας, αναγγέλλοντας ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της Ομάδας Ε; Έχει διαφορά να λέει κάποιος «είπανε ότι είναι μέλη της Ομάδας Ε αλλά δεν το έχουμε εξακριβώσει» με το να λέει ότι «είναι μέλη της Ομάδας Ε», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του.
Πώς θα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τη ρετσινιά που μας κόλλησαν κάποιοι ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση; Σας τονίζω ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτές τις πράξεις και είμαστε υπέρ της επίλυσης κάθε διαφοράς μέσα από το διάλογο.
naos5

- Βλέπετε κάποιο οργανωμένο σχέδιο από ξένα κέντρα εξουσίας, τα οποία θέλουν να βλάψουν την Ελλάδα; Ασπάζεστε θεωρίες συνομωσίας αυτής της μορφής;

Εννοείται ότι βλέπω κάτι τέτοιο. Όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι εχθροί μας εάν δεν έχουν συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι πραγματικοί εχθροί μας βρίσκονται εδώ και είναι οι πολιτικοί και πνευματικοί μας ηγέτες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και όλοι οι άλλοι απλά κάνουν τη δουλεία τους, χρησιμοποιώντας εμάς.

- Πώς κρίνετε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας;

Δυστυχώς δεν μας λείπουν τα λεφτά στην Ελλάδα. Αυτό που μας λείπει είναι τα κεφάλια. Έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι καρφώθηκαν στην καρέκλα και τρέμουν μήπως βρεθεί ένας ικανός άνθρωπος και ταρακουνήσει την καρέκλα τους.

- Υπάρχουν παρακλάδια της Ομάδας Ε στο εξωτερικό;

Βεβαίως υπάρχουν. Στη Γερμανία, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες. Είναι δικές μας αντιπροσωπίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την παραφιλολογία που έχει κατά καιρούς αναπτυχθεί. Εμείς γελάμε όταν τα ακούμε αυτά αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος. Τις προάλλες ήρθε κάποιος και μου είπε: «Αριστοτέλη ήρθα είμαι από τη συμπαντική Ομάδα Ε και ήρθα να σε κάνω αθάνατο». Όταν το άκουσα αυτό μαζεύτηκα. «Ωχ», είπα από μέσα μου. Στην πορεία ανακάλυψα ότι ήταν ένας φτωχός άνθρωπος, ο οποίος είχε μοναδική περιουσία δύο ζωντανά και προσπαθούσε να ζήσει. Έχω πάντως ακούσει πολλά για την Ομάδα Ε, και η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας λέει ό,τι σκεφτεί χωρίς κανένα κριτήριο.
naos6

- Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου;

Αυτός που μιλάς. (γελάει). Σπούδασα στο εξωτερικό κοινωνιολογία, και οικονομικά. Δούλεψα για τέσσερα χρόνια σε γερμανικό υπουργείο και κακώς έφυγα. Στη συνέχεια εργάστηκα ελληνικό υπουργείο για έξι μήνες και καλώς έφυγα! Αργότερα θήτευσα στη διεύθυνση της Κτηματικής Τράπεζας στο εξωτερικό.  Ήρθε όμως το ΠΑΣΟΚ, με τάραξε στις μεταθέσεις και τα παράτησα.
Πλέον έχω ένα κτήμα με ζώα και δέντρα για να μπορώ να συντηρούμαι.  Διέθεσα πολλά κεφάλαια για να μπορώ να στηρίζω όλα αυτά τα χρόνια τις δραστηριότητές μας. Δεν δεχτήκαμε ποτέ χρήματα ούτε από το κράτος, ούτε από εράνους. Ακόμα και οι πίνακες που κοσμούν τους δύο ναούς μας είναι δικά μου έργα. Μεταξύ άλλων αγαπάω τα ζώα, αγαπώ τη φύση. Βασικά πράγματα.
omadae1

- Η διατροφή σας ακολουθεί τα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων;

Όχι. Τρώω τα πάντα, αλλά αποφεύγω το κρέας. Ασκούμαι πολύ συχνά, ενώ έχω τρέξει σε 508 μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους. Διατηρώ το βάρος και τη σιλουέτα μου όπως ήταν όταν ήμουν 20 ετών.

- Επομένως δεν τρέφεστε με νέκταρ και αμβροσία.

Αυτά είναι παραμύθια.

- Ποια είναι η σχέση σας με τους συγγραφείς Φουράκη-Κεραμιδά, οι οποίοι πολλάκις έχουν εκφραστεί και κάνει αναφορές στην Ομάδα σας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τους σχετίζουν με εσάς;

Πρόκειται για παραμυθάδες, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να βεβηλώνουν την αποστολή της ομάδας Ε.
naos7

- Είστε κόμμα, παραθρησκευτική οργάνωση, πολιτιστικός σύλλογος; Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι έχετε μεταφυσικές ανησυχίες και υπερφυσικές δυνάμεις;

Στην πραγματικότητα είμαστε κάτι σαν πολιτιστικός σύλλογος. Τα υπόλοιπα τα γράφει και τα λέει κάποιος… Πάλμος. Είναι δυνατόν όμως άνθρωποι με κριτική ικανότητα να πιστεύουν αυτές τις θεωρίες;
Εγώ ο ίδιος είπα στον Πάλμο να σταματήσει να ασχολείται μαζί μας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα στη ζωή του και το μόνο πράγμα στο οποίο αρέσκεται, είναι να ασχολείται μαζί μας. Δεν έχει να φάει και περιμένει να κερδίσει κανένα φράγκο, αναπτύσσοντας θεωρίες για την Ομάδα Ε.
omadae3

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;

Διαφωνώ. Κάποια στιγμή με κάλεσαν και μου ζήτησαν τη συμπαράστασή μου. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αίμα!», μου είχαν πει τότε. Τρόμαξα…
«To γονίδιο», συνέχισαν εκείνοι.
«Καλά», λέω εγώ… «Είναι δυνατόν να έχω μία σύριγγα στο χέρι, να παίρνω αίμα για να ελέγχω εάν κάποιος διαθέτει το ελληνικό γονίδιο;», σκέφτηκα.
Τι να το κάνω το ελληνικό γονίδιο εάν κάποιος έχει ξενική συνείδηση; Αντιθέτως εάν κάποιος διαθέτει ελληνική συνείδηση δεν με ενδιαφέρει το γονίδιο. Ελληνική συνείδηση μπορεί να έχει και ένας αλλοδαπός.
omadae4

- Μπορείτε να δείτε έναν αλλοδαπό να σηκώνει την ελληνική σημαία στην παρέλαση;

Βεβαίως. Όταν ήταν ο Τσενάι στη Μηχανιώνα έπρεπε να σηκώσει τη σημαία γιατί ήταν καλός μαθητής, Κάποιοι όμως εναντιώθηκαν με τα γνωστά επακόλουθα.
Επειδή είχα υπερασπιστεί τον Τσενάι τότε, ορισμένοι υπέβαλαν αγωγή εναντίον μου. Μάλιστα, παρευρίσκονταν έξι αρχιμανδρίτες στο δικαστήριο για να με… δικάσουν. Εάν όμως με άκουγαν τότε, θα πήγαιναν όλα καλά. Τον Τσενάι τον πήραν οι Αμερικανοί και χάσαμε ένα μυαλό. Παράλληλα θίχτηκε το κύρος της Ελλάδας καθώς χαρακτηριστήκαμε ως ρατσιστές.
Ήταν τιμή και για ‘μας και γι’ αυτόν. Τιμή για εκείνον που του δίνουμε την ευκαιρία να σηκώσει τη σημαία και για ‘μας που του κάνουμε την τιμή κι εκείνος δέχεται να το κάνει. Θα μας ευνοούσε αυτή η υπόθεση στο εξωτερικό εάν είχαμε φανεί λίγο πιο έξυπνοι. Δεν θα χάναμε. Αυτά όμως θα πρέπει κάποιος να μας τα διδάσκει. Και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς…
Ιστοσελίδα: http://omada-hepsilon.org

http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2008926/mithi-ke-alithies-gia-tin-elliniki-omada-e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης