Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΤΑΥΡΙΔΑΣ Novorossiya: «Οι Έλληνες που φέρνουν ανάπτυξη και πρόοδο να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους την Κριμαία»!

Με τίτλο «Η επανεγκατάσταση των αυτοχθόνων: Να επιστρέψουν οι Έλληνες στην Κριμαία» δημοσίευμα της εφημερίδας Novorossiya, ζητά την επιστροφή των Ελλήνων της Μαριούπολης, οι οποίοι έχουν «φυσική ροπή προς την ανάπτυξη και την πρόοδο», στην πανάρχαια κοιτίδα και γενέτειρά τους Κριμαία, την αρχαία ελληνική Ταυρίδα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ελληνική άνοιξη» στην Κριμαία. 
 
Όπως εξηγεί το ρωσόφωνο δημοσίευμα, είναι γνωστό ότι στους Έλληνες οφείλει η Κριμαία και όλη η Μαύρη Θάλασσα τον εκπολιτισμό της ήδη από την μακρά αρχαιότητα: «για αυτό δεν τίθεται καν συζήτηση», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
Όμως πρώτα κατά την εποχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης και συγκεκριμένα κατά το 1778, οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Κριμαίας, μαζί και οι Έλληνες, μεταφέρθηκαν στην - τότε - άδεια επαρχία του Ντονμπάς, η οποία έχει γη εύφορη για τη γεωργία και υπέδαφος πλούσιο σε πρώτες ύλες. 
 
Η δύναμη της Ορθοδοξίας έκανε τους κατοίκους να προκόψουν και να αναπτυχθούν στο τότε παρθένο έδαφος της Ντονμπάς.
 
Οι, δε, Έλληνες που έφθασαν εκεί από την Κριμαία, ισχυροποιήθηκαν κυρίως στην Μαριούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Πριαζόβσκαγια.
 
Αργότερα, ακόμα μία εκτόπιση ελληνικού πληθυσμού από την Κριμαία, συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν το σοβιετικο-κομμουνιστικό καθεστώς απέλασε από εκεί, περίπου, 20 εθνικές ομάδες με τη γενική και αόριστη υπόνοια ή κατηγορία της προδοσίας.
 
Τότε μαζί με τους Έλληνες, εκδιώχθηκαν από την Κριμαία και άλλες μειονότητες όπως Βούλγαροι, Αρμένιοι, Τάταροι και κάποιοι Γερμανοί.
 
Σήμερα οι Έλληνες της Μαριούπολης, υπολογίζονται σε 150.000 και, τώρα που η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία, υπάρχει μια πρώτης τάξεως και ιστορική ευκαιρία να επιστρέψουν στην πανάρχαια κοιτίδα τους, στην Κριμαία.
 
Όπου, εξάλλου, όπως αναφέρει το ρωσόφωνο δημοσίευμα «θα μπορούν να ωφελήσουν και να συμβάλλουν τα μάλλα στην ανάπτυξη της περιοχής, λόγω της φυσικής ροπής τους προς την ανάπτυξη και την πρόοδο»!
 
Η πρώτη δημόσια εκδήλωση της επιθυμίας των Ελλήνων για επιστροφή στην Κριμαία, ήρθε μία μόλις ημέρα πριν την επίσημη ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 
 
Στις 17 Μαρτίου, στην Συμφερούπολη, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας, και εκπρόσωπος των 12.000 Ελλήνων της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη, δήλωσε ότι επιθυμούσε την επιστροφή των Ελλήνων στη Χερσόνησο και κάλεσε τους Έλληνες για επαναπατρισμό στην ιστορική πατρίδα τους, και κυρίως τους 150.000 Έλληνες της Μαριούπολης.
 
Παρόλα αυτά η «Ελληνική Άνοιξη», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει ήδη ξεκινήσει στην Κριμαία.
 
Από το Φεβρουάριο του 2014, πολλοί Έλληνες από τη Μαριούπολη βρίσκονταν σε αναμονή για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την επανένωση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κυριολεκτικά κάθονταν επάνω στις βαλίτσες τους».
 
Ο Αθηναίος δημοσιογράφος, Σωκράτης Γραμματικόπουλος ανέφερε στους ρωσόφωνους δημοσιογράφους:
 
«Οι Έλληνες είναι πολύ συντηρητικοί, δεν είναι νομαδικός λαός. Η μετακίνησή τους στην Κριμαία συζητείται και βρίσκεται σε θεωρητικό στάδιο, αλλά συζητείται. Παραδοσιακά, οι Έλληνες έχουν πάντοτε την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία τους αναγάγει στα όρια του θρύλου».
 
«Είναι αξιοσημείωτη και η αποστροφή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή του με εκπροσώπους της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας στο Σότσι, όπου είπε: Αυτοί (οι Έλληνες) ήταν εκεί πριν από εσάς... Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε προσεκτικά. Στην χερσόνησο υπήρχαν αυτόχθονες λαοί που είναι ακόμη σε καταστολή»,υπενθύμισε ο πρόεδρος των βετεράνων του εθνικού κινήματος Άϊντερ Μουσταφάγεφ.
 
Οι Ρώσοι προσβλέπουν και συζητούν την μαζική επανεγκατάσταση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη στην Κριμαία, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, πολύ σοβαρά, και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είναι πλέον μια σοβαρή και εφικτή προοπτική.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης