Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

"Πολεμικό" σκηνικό στο Αιγαίο: Ανάπτυξη όλων των μονάδων του Στόλου κόντρα στους τουρκικούς "τσαμπουκάδες"

«Πολεμικό» σκηνικό στήνουν οι Τούρκοι βγάζοντας μεγάλες δυνάμεις, ναυτικές και αεροπορικές, στο Αιγαίο για τη διεξαγωγή ασκήσεων και την ίδια στιγμή «απειλούν» με έρευνες νότια της Θάσου. Στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός. Ήδη έχει δοθεί εντολή σε πλοία να αναπτυχθούν στο Αιγαίο, εν’ όψει και της άσκησης «Καταιγίδα 2014».

Στη μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων από πλευράς Τουρκίας για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο ασκήσεων, της «Efes 2014» στα τουρκικά παράλια και της «Beyaz Firtina 2014» σε ολόκληρο το Αιγαίο, με δέσμευση περιοχής αυτές τις ημέρες βορειοδυτικά της Χίου, η Ελλάδα απαντά με την άσκηση «Καταιγίδα».
Όλες οι μονάδες του Στόλου θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη μέχρι και στο Καστελόριζο για να πραγματοποιήσουν την άσκηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με ταυτόχρονη «καταιγίδα» πυραύλων. Αυτά που εκκρεμούν ακόμη είναι αν θα γίνει βολή με «Εxocet» και που θα διεξαχθεί η τελική φάση της άσκησης.
Πληροφορίες από το Π.Ν. αναφέρουν πώς η διεξαγωγή της τελικής φάσης πιθανότατα θα συνδεθεί με τους τουρκικούς «τσαμουκάδες» στο Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή η Άγκυρα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή νότια της Θάσου και δυτικά της Σαμοθράκης προγραμματίζοντας έρευνες με το ωκεανογραφικό σκάφος Piri Reis ή με το Cubuclu.
Μέχρι στιγμής πάντως και ενώ επρόκειτο το ωκεανογραφικό να βγει στο Αιγαίο από τις 20 Μαίου δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική NAVTEX. Αυτό βέβαια μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα.
Είναι λοιπόν πολύ πιθανό το Πολεμικό Ναυτικό να στείλει το μήνυμα του μέσω της τελικής φάσης της «Καταιγίδας» από το βόρειο Αιγαίο, αν και το Καστελόριζο είναι μονίμως αμφισβητούμενη περιοχή από τους Τούρκους. Πρόσφατα άλλωστε προχώρησαν στην άνευ προηγουμένου πρόκληση ανακοινώνοντας την εγκατάσταση μόνιμης εξέδρας άντλησης πετρελαίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πρόκληση η οποία έμεινε αναπάντητη από το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Αλλά τι να πει στον «κολλητό» του τον Αχμέτ Νταβούτογλου, να σεβαστεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα; Τον άνθρωπο τον απασχολεί πώς θα διασωθεί πολιτικά και πως θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανό το ΠΑΣΟΚ (τι ζωντανό δηλαδή αυτό έχει πεθάνει και μόνο ο Βενιζέλος δεν το έχει πάρει χαμπάρι). Με τα εθνικά θα ασχοληθεί;
Μέχρι πάντως τη διεξαγωγή της άσκησης «Καταιγίδα» πλοία του Στόλου αποπλέουν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να συμμετάσχουν στην άσκηση «Ξιφίας» που διεξάγεται στο βόρειο Αιγαίο.
Επί της ουσίας επρόκειτο για μία «αποστολή» παρακολούθησης των τουρκικών δυνάμεων και άμεσης αντίδρασης και την αποτροπή κάποιου «τσαμπουκά» κοντά στα ελληνικά νησιά.
Για το σκοπό αυτό έχει δοθεί εντολή σε όλες οι επάκτιες δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή, μοίρες αεροσκαφών έχουν τεθεί σε ετοιμότητα πέντε λεπτών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνονται και πτήσεις αεροσκάφους Erieye EMB-145H που θα «σαρώνει» όλο το Αιγαίο και θα δίνει εικόνα απευθείας στο κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου.
Σημειώνεται πώς οι Τούρκοι για την άσκηση «Beyaz Firtina 2014» έχουν αναπτύξει στο Αρχιπέλαγος συνολικά 53 μονάδες επιφανείας διαφόρων τύπων, 4 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 13 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ενώ η Ακτοφυλακή συμμετέχει με 17 συνολικά πλωτά μέσα και 4 ελικόπτερα. Ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της ΜΙΤ (είναι κάτι που δεν συνηθίζεται) με ένα αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών-υποκλοπών.
Με όλες αυτές τις δυνάμεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον Ρ.Τ. Ερντογάν να πιέζεται πολιτικά σε ασφυκτικό βαθμό τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης