Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

650.000 ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - 
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον τουρκικό στρατό εξ’ αιτίας του μεγάλου αριθμού των λιποτακτών που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα. Παράλληλα οι αλλεπάλληλες παρατήσεις ανωτέρων και κατωτέρων αξιωματικών, δημιουργούν μεγάλα κενά στις ένοπλες δυνάμεις που με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την διαμαρτυρία τους ενάντια της καταδίκης Τούρκων στρατηγών για εμπλοκή τους στις υποθέσεις «Εργκενεκόν» και «Μπαλιόζ».


Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, από τον αρμόδιο Γραφείο Στρατολόγησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ανυπότακτων έχει ανέλθει στις… 650.000. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την ηγεσία του τουρκικού στρατού και την έχει αναγκάσει να λάβει δραστικά μέτρα. Οι λόγοι που οδήγησαν τόσους πολλούς Τούρκους στην λιποταξία, φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα όταν τότε ο εσωτερικός πόλεμος εναντίον των Κούρδων ανταρτών ήταν στο ζενίθ και οι ανυπότακτοι ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες, είναι η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στον περίγυρο της Τουρκίας με τον ανά πάσα στιγμή κίνδυνο άμεσης εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις. Για να αντιμετωπιστεί δραστικά αυτή η κατάσταση, το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα παρουσίας των ανυπότακτων εντός   μικρής χρονικής προθεσμίας. Για τους πιο παλιούς λιποτάκτες ανακοινωθήκαν βαριές χρηματικές ποινές  και στην περίπτωση που ανταποκριθούν θα τύχουν επιείκειας για την λιποταξία τους. Παράλληλα όμως  έχει δοθεί εντολή σε όλες τις αρχές της χώρας να αρχίσει ένα ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν οι λιποτάκτες ακόμα και σε ξενοδοχεία, σε νοσοκομεία και σε παραθαλάσσια θέρετρα και να συλληφθούν και να μεταφερθούν στις στρατιωτικές αρχές για να υποστούν τις κυρώσεις.

Εκτός όμως από το μεγάλο πρόβλημα των ανυπότακτων, ο τουρκικός στρατός αντιμετωπίζει και άλλο σημαντικό  πρόβλημα που είναι οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, μέσα σε ένα μήνα είχαμε τις παραιτήσεις 2 στρατηγών και 710 αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πριν από λίγες μέρες είχαμε τις παραιτήσεις δυο αντιναυάρχων που προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στην επετηρίδα του τουρκικού ναυτικού και τώρα νέες αθρόες παραιτήσεις που επίσης δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμο λειτουργία του στρατεύματος. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά ανώτατων αξιωματικών που ενέχονται στις υποθέσεις «Εργκενεκόν» και «Μπαλιόζ», όπως ο πρώην αρχηγός του στρατού, στρατηγός Çetin Doğan, της αεροπορίας, αντιπτέραρχος İbraim Fırtına και των στρατηγών, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Engin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri. Έκτος από τις παραιτήσεις των αξιωματικών είχαμε και 1.308 παραιτήσεις υπαξιωματικών, γεγονός που δείχνει ότι και στις κατώτερες τάξεις  υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στο τουρκικό στράτευμα.

Όλα αυτά δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα από την φοβική άποψη που μας έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια για την Τουρκία οι διάφοροι τουρκολάγνοι και οι σύγχρονοι γενίτσαροι. Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία είναι ένα «ηφαίστειο» με έντονες διαλυτικές τάσεις που με τον καιρό αυξάνονται αντί να μειώνονται. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


olympia
http://greeknation.blogspot.gr/2013/11/650000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης