Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Άνθρωπος της Monsanto ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης;


Στο παρακάτω άρθρο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης - καθ.Γενετικής και βιοτεχνολογίας στο Α.Π.Θ και νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!!! Τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των μεταλλαγμένων!
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Μύθοι και κινδυνολογία: Η άλλη άποψη

Ο πληθυσμός της Γης προβλέπεται να ξεπεράσει σύντομα τα 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Εκτιμάται ότι, με τα σημερινά δεδομένα, η αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη κάθε μήνα ισοδυναμεί με τον αριθμό των κατοίκων της Νέας Υόρκης, κάθε χρόνο με τον πληθυσμό του Μεξικού και κάθε δεκαετία με τον πληδυσμό της Κίνας.

Χωρίς τη βοήδεια νέων μεδόδων, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αλλά και της εξειδικευμένης σε θέματα βιοτεχνολογίας εταιρείας Monsanto,θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή τροφής διαβρωμένα εδάφη αλλά και δασικές εκτάσεις.

Αυτό μπορεί, προσωρινά, να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα αλλά η κληρονομιά που δα αφήσουμε πίσω μας θα είναι μια άγονη, αφιλόξενη γη.

Μπροστά στο πρόβλημα της πείνας από το οποίο υποφέρει °ημερα το 1/3 του πληθυσμού της Γης, το δίλημμα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα για όλους ή τροφή για αυτούς που αντέχουν να την πληρώσουν μοιάζει σχεδόν αστείο.

Η θέση εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών που δημιουργούν βιοτεχνολογικά προϊόντα φαντάξει σωστή σχεδόν από κάδε άποψη: Η συνεχιζόμενη έρευνα εστιάζεται στο πώς δα βρεδεί ένας συνδυασμός αγρονομικών ωφελημάτων για τους καλλιεργητές και ποιοτικών πλεονεκτημάτων για τους επεξεργαστές τροφίμων και τους καταναλωτές.

Στον κατάλογο των προϊόντων της βιοτεχνολογίας περιλαμβάνονται πυκνότερης σύστασης πατάτες που απορροφούν λιγότερο λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, βαμβάκι με φυσικούς χρωματισμούς, ελαιοκράμβη και σπόρους σόγιας σχεδιασμένους να περιέχουν έλαια με χαμηλά κεκορεσμένα.

Στο εμπόριο, ήδη, κυκλοφορεί ελαιοκράμβη και σόγια ανδε-κτικές στα ζιζανιοκτόνα, όπως και ποικιλίες βαμβακιού ανθεκτικές σε έντομα.

Περιορισμένης έκτασης θεωρούνται οι κίνδυνοι που προκύπτουν τόσο από την καλλιέργεια όσο και από την κατανάλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται διακεκριμένοι γεωπόνοι, όπως, για παράδειγμα, ο καδηγητής γενετικής των φυτών Αθ.Τσαυτάρης.

Στην πλειοψηφία τους, οι φόβοι των οικολογικών οργανώσεων όπως και του καταναλωτικού κοινού στηρίζονται στο μύδο που δημιούργησε η προκατάληψη και ο φόβος για το άγνωστο.

Ο κίνδυνος που υπάρχει σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών απορρέει από τη διασπορά γυρεόκοκκου στο φυσικό περιβάλλον.

Ακόμη περισσότερο, ο κίνδυνος μεγαλώνει όταν αυτός ο γυρεόκοκκος καταφέρει να απελευθερωθεί από τα μεταλλαγμένα είδη που καλλιεργούνται και να γονιμοποιήσει άλλα φυτά, όπως, για παράδειγμα, τα αυτοφυή φυτά.

Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, τα αυτοφυή φυτά θα αποκτήσουν ...
ευεργετικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα θα μετατραπούν σε φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού πολλά από τα γονίδια των μεταλλαγμένων φυτών έχουν τέτοιου είδους ιδιότητες.

Για να μεταφερθεί γυρεόκκοκος σε φυτά από μια καλλιέργεια μεταλλαγμένων, θα πρέπει τα φυτά να ανήκουν στο ίδιο είδος με το είδος που καλλιεργείται, θα πρέπει, δηλαδή, να καλλιεργούμε εδώ στην Ελλάδα μεταλλαγμένο καλαμπόκι και στη χώρα μας να υπάρχουν ντόπια είδη καλαμποκιού.

Στο Περού, για παράδειγμα, που υπάρχει ήδη καλαμπόκι δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργείται μεταλλαγμένο.

Το καλαμπόκι, όμως, και το βαμβάκι είναι ξενόφερτα είδη στον τόπο μας.

Είναι είδη που εισήχθησαν και εξελίχθηκαν εδώ και δεν υπάρχουν ντόπιες ποικιλίες, εξηγεί ο κ. Τσαυτάρης.

Ένα χωράφι που καλλιεργείται δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό περιβάλλον.
Η εντατική καλλιέργεια δημιουργεί ειδικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών, γεγονός που δεν συμβαίνει στο ελεύδερο περιβάλλον.
Τα φυτά που καλλιεργούνται σε χωράφια με εντατική καλλιέργεια δεν μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε.

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα φυτά.
Έτσι, ακόμη κι αν υπάρξει διασπορά του μεταλλαγμένου γυρεόκκοκου με τον αέρα, είναι σπάνιο -για να μην το χαρακτηρίσουμε απίθανο- να αναπτυχθούν από μόνα τους μεταλλαγμένα φυτά ελεύθερα στη Φύση ακριβώς λόγω αυτής της διασποράς του γυρεόκκοκου.

Μια μεγάλη κατηγορία φυτών που δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη διασπορά γυρεόκοκκου είναι τα λεγόμενα αυτογο-νιμοποιούμενα, αυτά δηλαδή που πολλαπλασιάζονται από μόνα τους, όπως, για παράδειγμα, με τις παραφυάδες.

Ανεπηρέαστα από τη μεταφορά γυρεόκοκκου μένουν και τα ανδρόστειρα.
Άρα, οι πιδανότητες μεταφοράς -κυρίως μέσω του αέρα-γενετικού υλικού από τα καλλιεργούμενα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά σε άλλα είδη μειώνονται σημαντικά, υποστηρίζουν πολλοί γενετιστές.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που δα μπορούσε να φέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση μεταλλαγμένων φυτών, η μόνη ίσως ειλικρινής απάντηση που μπορεί σήμερα να λάβει κανείς είναι: Δεν ξέρουμε.

Το πιο εφιαλτικό σενάριο γύρω από την υπόδεση της καλλιέργειας -αλλά περισσότερο ίσως της κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφίμων- είναι ότι δεν έχουμε, στην πραγματικότητα, ιδέα για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που δα μπορούσε να φέρει στον ανδρώπινο οργανισμό -αλλά και στη Φύση γενικότερα- η χρήση τους.

Οι διαφοροποιήσεις στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού από την εισαγωγή ενός ξένου γονιδίου είναι τεράστιες, πολύπλοκες και ουσιαστικά αδύνατον να προβλεφδούν παραδέχονται οι επιστήμονες.

Τα μεταδετικά γονίδια, άλλωστε, που πρόσφατα ανακαλύ-φδηκαν, δημιουργούν, κάδε λεπτό που περνάει, άπειρες διαφοροποιήσεις στο γονιδίωμά μας.

Αυτά τα σημεία στίξης με τα οποία έχουν παρομοιαστεί τα μεταδετικά γονίδια αντιδρούν διαφορετικά και προφανώς αλλάζουν ολόκληρη τη σύνδεση του γενετικού υλικού ενός οργανισμού στην περίπτωση που εισάγεται μέσα σε αυτόν ένα καινούριο στοιχείο.

Αν κάνουμε προσεκτικά βήματα θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις που δημιουργούνται σε έναν οργανισμό και σε ένα μεγάλο βαθμό ίσως να τις προβλέψουμε.

Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά, μέχρι τότε, αξίζει τον κόπο να κλείσουμε τα μάτια στην εξέλιξη μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν υποψίες και προκαταλήψεις; Αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει -αν πραγματικά έχει- η χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων...

ισχυρίζονται ορισμένοι που απηχούν, κυρίως, τις απόψεις των βιομηχανιών τροφίμων και συνηδίζουν να δέτουν τέτοιου είδους ...
διλήμματα.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, εκείνο που τονίζουν όσοι συντάσσονται με την πρακτική αυτήν είναι ότι, στην πραγματικότητα, κυρίως στο παρελθόν έχουμε φάει ακόμη πιο επικίνδυνες ουσίες...

Ο βάκιλος ΒΤ που περιέχεται πλέον στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα φυσικό εντομοκτόνο.

Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη γεωργία ως οικολογικό εντομοκτόνο.
Είναι ένας βάκιλος που, για τον παραγωγό, είναι δαπανηρός, διότι πρέπει να καλλιεργηθεί, να αναπτυχθεί και, στη συνέχεια, να ραντιστεί και ο οποίος ψεκάζεται πάνω σε ολόκληρο το φυτό.

Τα γενετικά τροποποιημένα φυτά έχουν δημιουργηθεί έχοντας ενσωματωμένο το βάκιλο, ο οποίος δεν αναπτύσσεται σε ολόκληρο το φυτό παρά μόνο στα φύλλα του.

Όπως είναι κατανοητό, ο καταναλωτής δεν τρώει τα φύλλα της ντομάτας παρά μόνο τον καρπό, άρα, με αυτήν την έννοια, το μεταλλαγμένο προϊόν δεν εισήγαγε κάποια νέα ουσία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Άλλωστε, σε ότι αφορά το βάκιλο ΒΤ, οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι τον έχουμε φάει κατά κόρον από τους ψεκασμούς που γίνονταν χρόνια τώρα στις εντατικές καλλιέργειες....

Σε ότι αφορά τις νέου τύπου αλλεργίες που αναμένεται να εμφανιστούν από την κατανάλωση των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως τα ποσοστά αλλεργικής αντίδρασης στα τρόφιμα είναι, συνήθως, πολύ μικρά και πως, σταδιακά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δα δοθεί λύση στο πρόβλημα...

Η πιο άμεση επίπτωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η εμφάνιση νέων αλλεργιών από τις οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, κινδυνεύει άμεσα η ζωή μας.

Ωστόσο, οι γενετιστές είναι και εδώ καδησυχαστικοί: «Οι καταναλωτές έχουν εδώ και δεκαετίες εκτεθεί σε γονίδια φυτών που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες», τονίζουν.

Εκείνο που αποφεύγουν να πουν οι επιστήμονες είναι ότι τα μεταδετικά γονίδια μπορούν, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς και με το ξένο γονίδιο που εισάγεται στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό» για τον ανθρώπινο οργανισμό μίγμα.

Αυτή που, στην πραγματικότητα, γίνεται η πιο επικίνδυνη από όλες τις προοπτικές είναι η ίδια η άγνοια των επιστημόνων για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Της δημιουργίας και κατανάλωσης μεταλλαγμένων οργανισμών.

diaita-express.com


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2012/06/mosanto.html#ixzz2g1WA41pB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης