Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ή ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ???

Όταν το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον ακριτικό Ελληνισμό, τότε τα μαύρα σημαντήρια χτυπούν πένθιμα πάνω από την Ελλάδα.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς τα δημοσιεύματα του τύπου για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στην Ίμβρο, μέχρι που μπορεί ν αρχίσει και ν  αναρωτιέται για την πιθανότητα μιας δραστικής μεταστροφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σε σημείο μάλιστα που θα έπρεπε οι τούρκοι ν αρχίσουν ν ανησυχούν για το απρόσκοπτο της πειρατικής τους πολιτικής στο Αιγαίο.

Μόνο που αυτό το σενάριο είναι μπολιασμένο με αρκετή δόση εθνικής αξιοπρέπειας, και ως τέτοιο δε μπορεί να έχει υπόσταση ούτε ως όνειρο, όσο στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο θίασος του πράσινου ζεϊμπέκικου και της μαύρης φούντας.

Ας δούμε όμως καλύτερα τι έχουν να μας πουν τα ίδια τα γεγονότα…

Α. Στο περιβάλλον ποιών γεωπολιτικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε αυτή η επίσκεψη???

  1. Όλη την προηγούμενη περίοδο, η Θράκη είχε καταντήσει σουρωτήρι. Τούρκοι αξιωματούχοι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. Πηγαίνουν όπου θέλουν… Δηλώνουν ότι θέλουν… Αναδεικνύουν ότι ζητήματα γουστάρουν… Στηρίζουν ευθέως και απροκάλυπτα τους ανθελληνικούς μηχανισμούς που καθοδηγεί απροκάλυπτα ο τούρκος πρόξενος… Και επιχειρούν να δημιουργήσουν σταδιακά ένα υπονομευτικό για την εδαφική μας ακεραιότητα κράτος εν κράτει, μέσα στην Ελληνική επικράτεια και κανείς δε μιλά...
  2. Όλη την προηγούμενη περίοδο, η Τουρκία μόνιμα και συστηματικά εγείρει θέμα τουρκικών μειονοτήτων στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου… Μιλά για καταπατημένα δικαιώματα… Ενισχύει τη δημιουργία υπονομευτικών θυλάκων στις περιοχές και το κάνει προκλητικά, απροκάλυπτα, επίσημα, και κανείς δε μιλά.
  3. Όλη την προηγούμενη περίοδο, μηδέ εξαιρουμένης και της παραμονής της επίσκεψης του ταξιδιού του κ. Λαμπρινίδη στην Ίμβρο, η τουρκική αλητεία συνέχισε να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο θέλοντας να θυμίσει ποιος είναι το «αδιαμφισβήτητο αφεντικό» στο Αιγαίο, και για όλα αυτά κανείς δε μιλά.
  4. Μόλις τις παραμονές αυτής της επίσκεψης, ο τούρκος διπλωμάτης απεκάλυψε το ντροπιαστικό περιεχόμενο της μυστικής διπλωματίας του Έλληνα πρωθυπουργού, που μοιράζει την εθνική κυριαρχία λες και πρόκειται για περισσεύματα από την προίκα του, και κανείς δε φρόντισε να αξιοποιήσει αυτή την επίσκεψη για να δοθεί μια αποστομωτική απάντηση σ αυτούς τους ισχυρισμούς. Αντί γι αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέμεινε ένοχα κρυμμένος υπό την προστασία των μπράβων του, και οι δευτεροκλασάτες «διαψεύσεις» απλώς επιβεβαίωσαν την ένοχη πρωθυπουργική σιωπή.

Β. Με τι ασχολήθηκε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, κατά τη διάρκεια αυτής της κατά τα λοιπά βαρυσήμαντης επίσκεψης???

  1. Παρηγόρησε τους Ίμβριους γιατί "τα προηγούμενα έτη υπήρξαν προβλήματα και δοκιμασίες" (κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους Ρεπούσιους «συνωστισμούς» στο φονικό της Μικρασιατικής καταστροφής)… Δεν υπήρξαν δηλαδή εγκλήματα και κατευθυνόμενη εθνοκτονία...
  2. Τους επανέλαβε το εθιμοτυπικό: "είμαστε δίπλα σας" (και μετά μη τον είδατε τον Παναή..)…
  3. Δεν παρέλειψε να εκθειάσει το έργο του νεοσουλτάνου Ερντογάν, ξεχνώντας πως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν εντεταλμένος του σουλτάνου αλλά ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που επισκέφθηκε έναν τόπο μαρτυρίου για το σύγχρονο Ελληνισμό και όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αιματοβαμμένης τοπικής ιστορίας.
  4. Και φυσικά εκπληρώνοντας και το τελευταίο γραμμάτιο, θύμισε στον Ελληνισμό της Ίμβρου ότι "ως τούρκοι πολίτες, το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη και ότι η υπερήφανη Ελλάς (του Jeffrey) θα κάνει τα μέγιστα για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Γ. Τι δεν είπε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης σ αυτόν τον τόπο μαρτυρίου του Ελληνισμού???

  1. Ότι ο Ελληνισμός της Ίμβρου, όπως άλλωστε και της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης, υπέστη μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης και ιδίως τα χρόνια μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο μία διαχρονική και συστηματική πολιτική καταπίεσης από τις τουρκικές αρχές, που είχε ως αποτέλεσμα την αριθμητική του συρρίκνωση σήμερα. Δημεύσεις περιουσιών, περιορισμοί στη λειτουργία μειονοτικών σχολείων, τα οποία έκλεισαν στις αρχές της δεκαετίας του '60, ακόμα και εγκατάσταση στο νησί ανοικτής αγροτικής φυλακής.
  2. Ότι σημαντική καμπή στην προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση των προβλημάτων των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου αποτελεί η έκθεση του Ελβετού ( και όχι Έλληνα ) Βουλευτή Gross, που υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, του ΣτΕ το 2008. Με αυτήν καλείται η Τουρκία να σεβασθεί, να αναγνωρίσει και να λάβει μέτρα θεραπείας, όσον αφορά στα περιουσιακά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων του νησιού. Δυνάμει της εκθέσεως Gross, η Τουρκία εκλήθη να «παγώσει», για ορισμένο διάστημα την εφαρμογή του κτηματολογίου στη νήσο, προκειμένου τα μέλη της ελληνικής εκεί μειονότητας να τεκμηριώσουν τα δικαιώματά τους επί των ακινήτων τους.

Δε μένει παρά να συγκρίνει κανείς το περιεχόμενο, τα λεγόμενα και τη δράση του τούρκου υπουργού εξωτερικών Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη, με αυτήν του Έλληνα υπουργού εξωτερικών σ έναν τόπο μαρτυρίου για τον Ελληνισμό, για να καταλάβει το μέγεθος του θεατρινισμού.

Δε μένει παρά να συγκρίνει κανείς τις επισκέψεις των διάφορων τούρκων αξιωματούχων, γυναικαδελφών και λοιπών παρατρεχάμενων στη Θράκη, όπου προσπαθούν με τρόπο απροκάλυπτο να προσεταιριστούν ακόμη και τους Έλληνες Πομάκους της περιοχής, για να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει εθνική πολιτική και πως εκδηλώνεται η απόλυτη εθνική εγκατάλειψη.

Το μόνο που μένει με αφορμή αυτή την επίσκεψη, είναι να ευχηθούμε να μην αποτελέσει προάγγελο μιας ακόμα εθνικής συμφοράς.

Διότι όταν το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον ακριτικό Ελληνισμό, τότε τα μαύρα σημαντήρια χτυπούν πένθιμα πάνω από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της μαύρης φούντας θυμήθηκε το ακριτικό και περήφανο Καστελόριζο, όταν με το πατσαβουρόχαρτο στο χέρι ανακοίνωσε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την υποθήκευση της πατρίδας μας…

Σήμερα ο υπουργός του των εξωτερικών, έφτασε μέχρι και τον τυπικά σκλαβωμένο Ελληνισμό και εκθείασε όχι την Ελληνική του ψυχή, αλλά τον δυνάστη του. 

Λέτε να πρέπει να ανησυχούμε???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης