Άνοιξε λοιπόν καλά τα μάτια και δες τι προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες τους από τα Παγκόσμια Συμβούλια του Μέλλοντος για τον κόσμο το 2030, και αυτά είναι όλα όσα περιγράφονται στην περίφημη Ατζέντα 21 του ΟΗΕ και όπως ΑΚΡΙΒΏΣ τα ανέλυαν οι «συνωμοσιολόγοι» από την πρώτη μέρα υπογραφής της, το 1992.
Από την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, στην επιβολή των μεταλλαγμένων και από τη δημιουργία μεγαλουπόλεων που θα ελέγχουν τα πάντα και την ερήμωση της υπαίθρου, μέχρι τις μαζικές μετακινήσεις μεταναστών για το ανακάτεμα των λαών. Τα έθνη «επανέρχονται» με ενέσεις παγκοσμιοποίησης και τις ΜΚΟ να κάνουν πλέον κουμάντο.
1. Όλα τα προϊόντα θα έχουν γίνει υπηρεσίες. «Δεν κατέχω τίποτα. Δεν έχω στην ιδιοκτησία μου ούτε ένα αυτοκίνητο. Δεν έχω στην ιδιοκτησία μου ούτε ένα σπίτι. Αλλά δεν έχω καν συσκευές ή οποιαδήποτε ρούχα», γράφει η Ida Auken από τη Δανία. Τα ψώνια είναι μια μακρινή ανάμνηση στην πόλη του 2030, οι κάτοικοι της οποίας έχουν κατακτήσει την καθαρή ενέργεια και δανείζονται ό, τι χρειάζονται σε πρώτη ζήτηση. Ακούγεται ουτοπικό, μέχρι που αναφέρει ότι κάθε της κίνηση παρακολουθείται και έξω από την πόλη, ζωντανές εκτάσεις δυσαρέσκειες, το απόλυτο όραμα μιας διάσπασης της κοινωνίας σε δύο.
2. Υπάρχει μια παγκόσμια τιμή στον άνθρακα. Η Κίνα πήρε το προβάδισμα το 2017 με μια αγορά δικαιώματος να εκπέμπει έναν τόνο CO2, θέτοντας τον κόσμο σε μια πορεία προς μια ενιαία τιμή του άνθρακα και ένα ισχυρό κίνητρο για να ξεφορτωθούν τα ορυκτά καύσιμα, προβλέπει η Jane Burston, επικεφαλής για το κλίμα και το περιβάλλον στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ευρώπη, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στο κέντρο του εμπορίου για φθηνούς, αποτελεσματικούς ηλιακούς συλλέκτες, καθώς οι τιμές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώθηκαν απότομα.
3 . Η κυριαρχία των ΗΠΑ έχει τελειώσει. Έχουμε μια χούφτα παγκόσμιων δυνάμεων. Οι χώρες – έθνη θα έχουν οργάνωσει μια επιστροφή, γράφει ο Robert Muggah, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Igarapé. Αντί για μια ενιαία δύναμη, μια χούφτα χώρες – οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και η Ιαπωνία επικεφαλής ανάμεσά τους – δείχνουν ημι-αυτοκρατορικές τάσεις. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ρόλος του κράτους απειλείται από τις τάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πόλεων και την εξάπλωση των online ταυτοτήτων.
Σημαίες έξω από μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ
4. Αντίο νοσοκομείο, γειά σου το ‘σπίτοκομείο’. Η τεχνολογία θα έχει περαιτέρω διαταράξει τη νόσο, γράφει η Melanie Walker, ιατρός και σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το νοσοκομείο όπως το ξέρουμε φεύγει, με λιγότερα ατυχήματα, χάρη στην αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και τα μεγάλα βήματα στην προληπτική και εξατομικευμένη ιατρική. Νυστέρια και δότες οργάνων φεύγουν, μικροσκοπικά ρομπότ και βιο-τυπωμένα όργανα έρχονται.
5. Θα τρώμε πολύ λιγότερο κρέας. Μάλλον όπως οι παππούδες μας, θα αντιμετωπίζουμε το κρέας ως θεραπεία αντί για ένα βασικό είδος, γράφει ο Tim Benton, καθηγητής του πληθυσμού Οικολογίας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Leeds. Δεν θα είναι μεγάλη η γεωργία ή οι λίγοι παραγωγοί που κερδίζουν, αλλά μάλλον ένας συνδυασμός των δύο, με τρόφιμα ευκολίας επανασχεδιασμένα ώστε να είναι πιο υγιεινά και λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον.
6. Οι σημερινοί πρόσφυγες από τη Συρία σημερινή, οι CEOs του 2030. Εξαιρετικά μορφωμένοι πρόσφυγες από τη Συρία θα έχουν ενηλικιωθεί μέχρι το 2030, στα πλαίσια της οικονομικής ένταξης των ατόμων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις συγκρούσεις. Ο κόσμος πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τους πληθυσμούς σε κίνηση, γράφει η Lorna Solis, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ Blue Rose Compass, καθώς η κλιματική αλλαγή θα έχει εκτοπιστεί από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους.
7. Οι αξίες που της Δύσης θα έχουν δοκιμαστεί σε οριακό σημείο. Ξεχνάμε τους ελέγχους και τις ισορροπίες που ενισχύουν τις δημοκρατίες μας, γράφει ο Kenneth Roth, εκτελεστικός διευθυντής της Human Rights Watch. Αδέσμευτος πλειοψηφισμός, και οι επιθέσεις στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για το μέλλον των δυτικών δημοκρατιών
8. «Μέχρι τη δεκαετία του 2030, θα είμαστε έτοιμοι να πάμε ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.» Τι περισσότερο, όταν θα φτάσουμε εκεί, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να ανακαλύψετε την απόδειξη της εξωγήινης ζωής, γράφει η Ellen Stofan, επικεφαλής επιστήμονας της NASA. Η μεγάλη επιστήμη θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή στη γη, καθώς και το άνοιγμα των πρακτικών εφαρμογών για τη διαστημική τεχνολογία.
Κι εδώ τελειώνουν οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Βέβαια για να μην «κατέχεις» και να μπορείς να δανείζεσαι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μόνιμα δουλειά και κάρτα που θα μπορείς να εξασφαλίζεις δανεισμό όλων των απαραίτητων ειδών για τη ζωή. Χάνεις δουλειά; Χάνεις όχι μόνο κατοικία και Ι.Χ., αλλά και τη καφετιέρα σου! Και βγαίνεις εκτός πόλης αυτομάτως, εκεί που θα ζουν οι άποροι. Μήπως θα υπάρχουν και τείχη ανάμεσα στις δυο κοινωνίες;
Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι μόλις εξασφαλίσουν διαφυγή της παγκόσμιας ελίτ σε άλλο πλανήτη, η… έκπληξη δεν θα είναι η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής, αλλά η εξαφάνιση της γήινης. Ένας πυρηνικός πόλεμος, μια πανδημία ή κάποιο «ατύχημα», όσο αυτή θα απουσιάζει, θα μειώσει δραστικά τον πληθυσμό στο ποθητό για αυτούς νούμερο των 500.000 μόνο ανθρώπων.
Θα το πουν στους επιζήσαντες «έτυχε», αλλά θα είναι «πέτυχε»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου