Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο ΨΥΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Σύγκρουση Αρβανιτόπουλου-Ρεπούση για τα "μαθημάτα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού"!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ; ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ 

Ακάθεκτη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις κατηγορώντας βουλευτές της ΝΔ για εθνικιστικές κορώνες και για επιλεκτική διοχέτευση των ερευνητικών κονδυλίων.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ συνέδεσε την αδικαιολόγητη «αύξηση» κατά  6 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. σε σχέση με το 2011) της χρηματοδότησης της Ακαδημίας Αθηνών «με την ίδρυση ενός ερευνητικού κέντρου στη Μεσσηνία, με αντικείμενο τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής» και με «πελατειακές λογικές».
Το υπονοούμενο για τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού είχε ως συνέπεια την άμεση αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος απάντησε «Θέλω να απαντήσω, σε αυτά που είπε η κυρία Ρεπούση. Μίλησε, επίσης, για την Ακαδημία Αθηνών, ότι δήθεν αυξάνουμε τον προϋπολογισμό της για να καλύψουμε κάποιο ινστιτούτο κάπου στη Μεσσηνία. Η Μεσσηνία έχει καταντήσει να γίνεται της μόδας τελευταία, λες και οι Μεσσήνιοι είναι παιδιά κανενός κατώτερου Θεού. Μια το Μουσείο, μια η Ακαδημία Αθηνών! Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται περί αυτού. Όσον αφορά την Ακαδημία Αθηνών και την αύξηση του προϋπολογισμού της, οφείλεται στο γεγονός ότι με τη νέα νομοθεσία τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου πρέπει να ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό τους. Άρα, το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε παλαιά δάνεια τα οποία είχε συνάψει η Ακαδημία Αθηνών και γι’ αυτό αυξήθηκε ο προϋπολογισμός της». Πέραν αυτών ο υπουργός, χαρακτήρισε το βιβλίο ιστορίας της κυρίας Ρεπούση ως εξής: « η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία».
Πάντως, αυτό δεν ήταν το μόνο σημείο της ομιλίας της κυρίας Ρεπούση που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αισθάνθηκε την ανάγκη να παραδώσει ένα ακόμα «μάθημα ιστορίας» κατηγορώντας παράλληλα τους βουλευτές της ΝΔ για «εθνικιστικές κορώνες».
Συγκεκριμένα είπε πως «Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα, τέλος, να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την Αίθουσα. Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό.  Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό. Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν;».
Σε αυτό το σημείο από τα έδρανα της Ολομέλειας ακούστηκαν σχόλια για τον «συνωστισμό» με αποτέλεσμα να υπάρξει ο εξής διάλογος:
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους, όπως πριν από λίγο ο κ. Νεράντζης, θυμούνται το συνωστισμό, για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Θα τους πρότεινα να επιλέξουν κάτι άλλο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ήταν και οι παππούδες μας τότε εκεί! Τους παππούδες μας τους έσφαξαν εκεί!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Παρακαλώ αφήστε τη συνάδελφο να ολοκληρώσει. Ο κ. Νεράντζης ολοκλήρωσε.
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Στο συνωστισμό επενδύει σήμερα η Χρυσή Αυγή.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΣ: Αφήστε τώρα τη Χρυσή Αυγή!
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Θέλω να ελπίζω, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι έχετε πια πάρει οριστικό διαζύγιο από αυτή τη ρητορική, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι όσο συνωστίζεστε μαζί τους σε αυτή τη λογική, δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά να τους ενισχύετε.
Για τον «συνωστισμό» της κυρίας Ρεπούση μίλησε και ο κ. Αρβανιτόπουλος: «Όμως, είπε και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση όσον αφορά το περίφημο και επίμαχο ζήτημα των συνωστισμών στη Σμύρνη. Κοιτάξτε, το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου