Σε
αποικία τύπου "Χονγκ Κονγκ" ή "Μακάο" μετατρέπεται και
επίσημα η χώρα μέσω του περίφημου Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας
του δημοσίου, το οποίο βγάζει διαδοχικούς "διαγωνισμούς" για
ενοικίαση χρονικής διάρκειας ... 99 (!) ετών στα "φιλέτα" της χώρας!
Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού ούτε πωλούνται οι περιοχές έτσι ώστε να
υπάρξουν ουσιαστικά έσοδα στο δημόσιο, ούτε αξιοποιούνται προς όφελος του
δημοσίου, απλά ενοικιάζονται για 99 χρόνια σε μια στιγμή που η χώρα
χρειάζεται "ζεστό χρήμα".Πρόκεται για μια έκταση εμβαδού 490 στρεμμάτων. Περισσότερο από το μισό αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, με μια ακτογραμμή μήκους
Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής. Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου.
Σειρά αναμένεται να πάρει για αξιοποίηση μέσα στο Μάρτιο και η έκταση Αφάντου στη Ρόδο, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται το Πρασονήσι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, με τελικό στόχο την εξεύρεση 25 δισ. ευρώ που θα μειώσουν το χρέος.
Ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης- IBC, δεκάδες δημόσια κτήρια, η τοποθεσία στην Ξάνθη που φιλοξενούσε τη Φωνής της Αμερικής, αλλά και ακίνητα στην περιοχή του Αντιρρίου -δίπλα στην γέφυρα- και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου