Το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη μας δείχνει η Βουλγαρία η οποία κατάφερε να προσελκύσει μία σημαντική παραγωγική και όχι εμπορική επένδυση από την Κίνα. Πρόκειται για το εργοστάσιο «Litex Motors» το οποίο κατασκευάζει το νέο βουλγαρικό αυτοκίνητο μες την εμπορική ονομασία ‘Voleex C10’ σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία ‘Great Wall’.
Οι βόρειοι γείτονες μας πάντα πρακτικοί και ρεαλιστές κατάφεραν να προσελκύσουν μία επένδυση η οποία και θέσεις εργασίας δημιούργησε και δισεκατομμύρια ευρώ θα φέρνει στην χώρα τους ανεβάζοντας σταδιακά το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού.
Είναι εκπληκτικό ότι ενώ στην Ελλάδα οι Κινέζοι επιδιώκουν την δημιουργία διαμετακομιστικών κέντρων για εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα τα οποία θα προωθούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, στην Βουλγαρία οι Κινέζοι προτίμησαν προφανώς λόγω χαμηλότερων μισθών και φορολογίας να υλοποιήσου μία παραγωγική και εξαγωγικού χαρακτήρα επένδυση.
Εμείς κατά τα άλλα προτιμάμε την πράσινη ανάπτυξη με μηχανήματα και τεχνολογία εισαγωγής (φυσικά !!!) χωρίς να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, ωθώντας έτσι τους Έλληνες επιστήμονες και τεχνικούς στο εξωτερικό και μετατρέποντας την χώρα σε μία απέραντη τουριστική επαρχία της ΕΕ. Όπου οι Έλληνες θα είναι τα καλά και υπάκουα γκαρσόνια των πλούσιων βορειο-ευρωπαίων.
Άντε λοιπόν και καλές εισαγωγές βουλγαρικών αυτοκινήτων όταν μέχρι πριν από 16 χρόνια η Ελλάδα παρήγαγε αυτοκίνητα αλλά ω τι σύμπτωση η πολιτική ελίτ έκανε ότι μπορούσε για να κλείσει και η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία στην χώρα.
Ακόμα και όταν πριν απο 10 χρόνια η ΕΛΒΟ παρουσίασε στην ΔΕΘ τον "Aliti" ένα αυτοκίνητο για την πόλη, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό αυτό αυτοκίνητο, αφού τότε το χρήμα από την ΕΕ και απο τα δάνεια απο τις τράπεζες έτρεχε άφθονο οπότε γιατί να ασχοληθούμε με την βιομηχανική παραγωγή όταν απλά μπορούσαμε να δανειζόμαστε και να καταναλώνουμε ξένα προιόντα.
Επί του παρόντος ας απολαύσουμε το βουλγαρικό διαφημιστικό βίντεο για το αυτοκίνητο με την γλυκίτατη Άννα Παπαδοπούλου και νοιώστε την "ικανοποίηση" ότι θα είμαστε σύντομα η μόνη χώρα στην ΕΕ χωρίς βιομηχανία κατέχοντας το αποκλειστική ιδιότητα του πελάτη των προϊόντων των άλλων. Και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.
Και για να μην ξεχνιόμαστε δείτε και αυτό το βίντεο που αποτυπώνει την διαχρονική πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου