Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;


exedra-1-naiΈντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών ως προς το μέλλον της παρούσας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου, η κατάρρευση των συνομιλιών είναι πιθανό να έρθει πολύ νωρίς. Αιτία, το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η έναρξη της γεώτρησης στο οικόπεδο "Αφροδίτη" της κυπριακής ΑΟΖ.
Εκείνη την περίοδο αναμένεται και η κορύφωση των αντιδράσεων της Άγκυρας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς.
Τις τελευταίες μέρες, τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, προβαίνουν σε διασύνδεση του θέματος του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ενώ αφήνουν να αιωρείται τελεσιγραφικά το δίλημμα "είτε λύση είτε γεώτρηση", και όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται η τ/κ πλευρά, κατόπιν οδηγιών της Άγκυρας, να δημιουργήσει σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου