Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSsphDFdZpLcgC3KSFwVTtGzxDIu_7e2y34EF4hxXbz-GeEXbKWDeQKzNNjUvIoa88dbJC6LlQ4hTEyRkkwuXISe-_Gka2sLhExTaBsizxoMVqW97NP9L7XJi-N6Vs07hhIjI7MRC55dTM/s1600/margarine.jpg
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση φαγώσιμου είδους. Προσέθεσαν κίτρινη χρωστική και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος, 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.

3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.

4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.

5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.

6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.

7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρόνων.

8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
 
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).

11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
 
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
 
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
 
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος

 
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.  Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους δομή) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
 Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί;  Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης. 

Σωκρατης Σ

Υπάρχει τώρα άλλος ένας λόγος για να αποφεύγετε την μαργαρίνη. Μπορεί να σε κάνει βλάκα!
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Auckland, τα παιδιά που τρώγανε μαργαρίνη κάθε μέρα είχαν σημαντικά χαμηλό σκορ I.Q από την ηλικία των τριών ετών, σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν έτρωγαν. Τα δε παιδιά που γεννήθηκαν ελλιποβαρή, είχαν σκορ που ήταν ακόμη χαμηλότερο όταν έφταναν επτά χρονών.
Το τραγικό είναι ότι η μαργαρίνη πωλείται ως η πιο ‘’υγιής εναλλακτική λύση’’ αντί για βούτυρο. Στην πραγματικότητα είναι η πιο ‘’ανθυγιεινή τροφή’’ που έγινε ποτέ.
Σίγουρα δεν το γνωρίζετε αυτό γιατί οι ετικέτες που διαβάζετε αναφέρουν: ‘’100% φυσικό’’, ‘’Μητέρα φύση’’, ‘’Κάνει καλό στην καρδιά’’ και άλλα παρόμοια. Αλλά δεν είναι τίποτα παρά χημικά σκευάσματα κατασκευασμένα στα εργαστήρια και στα εργοστάσια.
Τα λάδια που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες μαργαρίνες είναι υδρογονωμένα για να στερεοποιηθούν. Αυτό μετατρέπει το λάδι σε πολύ ανθυγιεινό τρανς- λιπαρό οξύ. Αυτά τα κατασκευασμένα υδρογονωμένα λάδια από τον άνθρωπο έχουν αποδειχθεί ότι ανεβάζουν την ‘’κακή’’ χοληστερόλη (LDL) και κατεβάζουν την ‘’καλή’’ (HDL). Επίσης, έχουν συνδεθεί με φλεγμονές, μια από τις μεγαλύτερες αιτίες καρδιακών παθήσεων.
Σε μια μελέτη που διάβασα τελευταία έχει τον τίτλο ‘’Λήψη Μαργαρίνης και Επακόλουθη Στεφανιαία Νόσος στους άνδρες’’. Αυτή η μελέτη υποστηρίζεται από την παγκοσμίου φήμης FRAMINGHAM HEART STUDY (Μελέτη για την καρδιά- http://www.framinghamheartstudy.org/). Παρακολουθούσαν ανθρώπους για 20 χρόνια και κατέγραφαν τον αριθμό καρδιακών επεισοδίων. Τα αποτελέσματα τους έκαναν να τρίβουν τα μάτια τους.
Όσο οι άνθρωποι αυτοί αύξαναν την κατανάλωση μαργαρίνης, τόσο ανέβαιναν οι καρδιακές προσβολές. Όταν καταναλώνανε βούτυρο, οι καρδιακές προσβολές ελαττώνονταν! Και δεν είναι μόνο αυτό.. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δεκαετίας, η ομάδα που έτρωγε την πιο πολλή μαργαρίνη είχε 77% περισσότερες καρδιακές προσβολές από την ομάδα που δεν έτρωγε καθόλου.
Αποφεύγοντας τη μαργαρίνη μπορεί να σε κάνει όχι μόνο εξυπνότερο, αλλά και να σε εμποδίσει να πάθεις καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλικό. Το βούτυρο είναι η πιο υγιεινή επιλογή!
Άρθρο του Dr. Al.Sears M.D.
http://heliodorosk.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου